Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕκσυγχρονίζονται τα ταξίδια με το τρένο

Εκσυγχρονίζονται τα ταξίδια με το τρένο

Με νέες υπηρεσίες και πολιτικής η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκσυχρονίζει το έργο της για να προσελκύσει περισσότερους και πιο ικανοποιημένους επιβάτες.

Τη δυνατότητα κρατήσεων μέσω διαδικτύου για φθηνά εισιτήρια που θα ξεκινούν από 9 ευρώ, στη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα, θα παρέχει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς το επιβατικό κοινό από την ερχόμενη εβδομάδα, αρχής γενομένης από τα δρομολόγια της 21ης Αυγούστου. Έχοντας εισέλθει σε τροχιά μηδενισμού των ελλειμμάτων της, η εταιρεία ενεργοποιεί επίσης, ένα «πακέτο» νέων υπηρεσιών στις επιβατικές και τις εμπορευματικές μεταφορές κι ετοιμάζεται για πρώτη φορά να εφαρμόσει πολιτική καταβολής κλιμακωτών αποζημιώσεων στο επιβατικό κοινό, αν προκύπτει καθυστέρηση στην εκτέλεση του δρομολογίου.

Σε συνέντευξη Τύπου του γ.γ. του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χάρη Τσιόκα, και του προέδρου και διευθύνοντα σύμβουλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θανάση Ζηλιασκόπουλο παρουσιάστηκαν οι νέες υπηρεσίες και πολιτικές της εταιρίας. «Ένα χρόνο πριν δεν θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε ότι θα φθάναμε στην εξυγίανση της εταιρείας», δήλωσε ο επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ζηλιασκόπουλος, για να σημειώσει πως η κίνηση τον τελευταίο ενάμιση μήνα στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα αυξήθηκε 38% και οι μέσες πληρότητες φθάνουν στο 85%.

Συγκεκριμένα οι αλλαγές στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι:

  • Μετά το Δεκαπενταύγουστο και κάθε μήνα θα προσφέρονται μέσω διαδικτύου 10.000 θέσεις με 9 ευρώ, 15.000 θέσεις με 19 ευρώ και περίπου 20.000 θέσεις με 29 ευρώ.
  • Αν το δρομολόγιο εκτελείται με καθυστέρηση πάνω από 30 λεπτά θα παρέχεται στον πελάτη, στην αγορά του επόμενου εισιτηρίου, έκπτωση 25%, για πάνω από 60 λεπτά 50%, για πάνω από 90 λεπτά 75% και για πάνω από 120 λεπτά, δωρεάν εισιτήριο.
  • Η συνδυαστική υπηρεσία μεταφορών θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη τον Οκτώβρη με τιμές μειωμένες έως 25% σε σχέση με άλλα μέσα.
  • Η υπηρεσία Τρένο – Ταξί θα ξεκινά με εισιτήριο από 69 ευρώ και σε πρώτη φάση θα συνδυαστεί με την υπηρεσία των δρομολογίων business, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στον επιβάτη να φύγει νωρίς το πρωί από τη Θεσσαλονίκη, να κάνει τις δουλειές του στην Αθήνα και το βράδυ αργά να επιστρέψει.
  • Εντός Σεπτεμβρίου θα υπογραφούν οι συμβάσεις με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ώστε σε 3-4 μήνες τα τρένα να προσφέρουν στους επιβάτες δυνατότητα κινητής επικοινωνίας και internet.

«Η λογική είναι ότι όσο πιο νωρίς αγοράσεις το εισιτήριο τόσο πιο φτηνό θα είναι. Ωστόσο οι επιβάτες της τελευταίας στιγμής θα πληρώνουν ακριβότερο το εισιτήριο, όπως συμβαίνει και σε άλλες σιδηροδρομικές εταιρίες του εξωτερικού ή και στις αεροπορικές εταιρίες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόκας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024