Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΡαγδαία ανάπτυξη για τη βιομηχανία του spa σε Κίνα και Ινδία
Το μασάζ παραμένει η πιο δημοφιλής υπηρεσία των κέντρων spa

Ραγδαία ανάπτυξη για τη βιομηχανία του spa σε Κίνα και Ινδία

Η βιομηχανία spa, γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη, ιδιαίτερα στην Κίνα και την Ινδία, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνδρες και μεσήλικες αναζητούν ανακούφιση από τον πόνο, αλλά και χαλάρωση.

Το μασάζ παραμένει η πιο δημοφιλής υπηρεσία των κέντρων spa, που προσφέρουν ενίοτε και περιποίηση προσώπου έναντι 1.250 δολαρίων. Εύποροι πελάτες μπορούν να επιλέξουν θεραπεία πλάσματος, που αποτελεί εναλλακτική λύση στο Botox, σάουνα με υπεριώδεις ακτίνες ή “οξυγονο-θεραπεία”, ενισχύοντας τη βιομηχανία της περιποίησης σώματος με ετήσιο τζίρο 250 δισ. δολ.

Σύμφωνα με το Reuters, η Κίνα και Ινδία βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της ανάπτυξης spa και πολυτελών ξενοδοχείων, αν και ανάπτυξη εμφανίζει ο τομέας και σε Ρωσία, Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Μαρόκο και Αίγυπτο. Στις ΗΠΑ, αν και η πλειοψηφία των πελατών είναι γυναίκες, το ποσοστό ανδρών πελατών έχει ενισχυθεί φθάνοντας το 30%.

“Πριν είκοσι πέντε χρόνια, δεν έβρισκες ούτε έναν άνδρα σε spa. Σε ορισμένα από αυτά σήμερα, οι μισοί πελάτες είναι άνδρες. Σε γενικές γραμμές, η βιομηχανία μας διαθέτει πια ποσοστό 30% ανδρών πελατών και 70% γυναικών”, λέει η Σούζι Ελις, εκδότρια ετήσιας έκθεσης για τη βιομηχανία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024