Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑποφασίστηκε να διασφαλιστεί η λειτουργία του Χιονοδρομικού κένρου και το 2012
Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν-Βόρρας

Αποφασίστηκε να διασφαλιστεί η λειτουργία του Χιονοδρομικού κένρου και το 2012

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν-Βόρρας θα λειτουργήσει το 2012 με διαφάνεια ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει έντονη αναζήτηση επενδυτών.

Το μείζον θέμα της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Καϊμακτσαλάν-Βόρρας για τη χειμερινή περίοδο 2011-2012 ήταν το αντικείμενο δύο συσκέψεων, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη.

Η πρώτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011 στην Έδεσσα, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη, των Περιφερειακών Συμβούλων Πέλλας, βουλευτών της Περιφερειακής Ενότητας, των δημάρχων Έδεσσας και Αλμωπίας, όλων των εμπλεκομένων φορέων, αλλά και ιδιωτών – επενδυτών της περιοχής του παλαιού οικισμού Αγίου Αθανασίου.

Κατά τη συζήτηση, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εξέφρασε την πολιτική βούληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καϊμακτσαλάν-Βόρρας μέσα από έναν διαφορετικό, διαφανή τρόπο διοίκησης και λειτουργίας. «Πρέπει και θα λειτουργήσει φέτος το χιονοδρομικό κέντρο, όχι με το σκοτεινό καθεστώς που ίσχυε μέχρι τώρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι τελικές αποφάσεις ελήφθησαν εχθές Τρίτη 30 Αυγούστου 2011, σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέλλας, καθώς επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες και οι νομικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Η διασφάλιση της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου
  • Η σύναψη «σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας» μεταξύ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Αναπτυξιακής Πέλλας (ΑΝ.ΠΕ.), όπως προβλέπει το άρθρο 99 του Ν. 3852/10 (Πρόγραμμα «Καλλικράτης»
  • Η έκδοση από την ΑΝ.ΠΕ. της σχετικής διακήρυξης βάσει της οποίας θα διεξαχθεί διαγωνισμός ανάδειξης «Διαχειριστή» της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου για δύο χρόνια
  • Η υπογραφή Σύμβασης Διοίκησης-Διαχείρισης μεταξύ ΑΝ.ΠΕ. και «Διαχειριστή»
  • Η σύσταση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Επιτροπής παρακολούθησης υλοποίησης της σχετικής διαδικασίας, καθώς επίσης και ελέγχου εφαρμογής της Σύμβασης Διοίκησης-Διαχείρισης.
  • Παράλληλα, αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα η διεκδίκηση από την ΚΕΔ μακροχρόνιας παραχώρησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καϊμακτσαλάν-Βόρρας προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο τη διενέργεια Διεθνούς Διαγωνισμού ανάδειξης στρατηγικού επενδυτή που θα διασφαλίσει το αναπτυξιακό μέλλον του Χιονοδρομικού Κέντρου.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024