Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΧειμερινόςΠρος επίλυση τα προβλήματα των χιονοδρομικών κέντρων
Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Προς επίλυση τα προβλήματα των χιονοδρομικών κέντρων

Στο τελικό Σχέδιο Νόμου περιλαμβάνεται η λύση στο χρόνιο πρόβλημα όλων των χιονοδρομικών κέντρων της Ελλάδας που τόσα χρόνια λειτουργούσαν χωρίς άδειες.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου συμπεριέλαβε στο τελικό σχέδιο νόμου που ανακοινώθηκε σήμερα στη Βουλή, διατάξεις που είχαν προταθεί από το Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης για την επίλυση των προβλημάτων αδειοδότησης που αντιμετωπίζουν σήμερα τα 18 χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.

Με την 1η διάταξη δίνεται η δυνατότητα για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων που στερούνται σήμερα των αναγκαίων περιβαλλοντικών όρων. Αναγκαία προϋπόθεση είναι να εκπονηθεί η σχετική περιβαλλοντική μελέτη.

Με τη 2η διάταξη επιτρέπεται η τακτοποίηση των κατασκευών και εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε υφιστάμενα χιονοδρομικά κέντρα που περιλαμβάνονται στο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο Τουρισμού και σε περιοχές που έχουν αναγνωρισθεί από τον ΕΟΤ ως χιονοδρομικά κέντρα με την προϋπόθεση ότι ανεγέρθηκαν ή εγκαταστάθηκαν από φορείς του Δημοσίου, των ΟΤΑ και από αθλητικούς και ορειβατικούς συλλόγους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οπως δήλωσε ο Κ. Καρτάλης “Με τις διατάξεις αυτές το Χιονοδρομικό Πηλίου – που ανεγέρθη από ορειβατικό σύλλογο – μπορεί επιτέλους να αδειοδοτηθεί από τον ΕΟΤ και να αναπτύξει τις προοπτικές του. Θα χρειαστεί να εφαρμοσθεί γρήγορα ο νόμος.”

Τέλος τα πρόστιμα για τις κατασκευές σε χιονοδρομικά κέντρα που είναι αυθαίρετες διαμορφώνονται στο 10% του ενιαίου ειδικού προστίμου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024