Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗμερίδα στη Χίο για Θερμαλισμό και Τουρισμό

Ημερίδα στη Χίο για Θερμαλισμό και Τουρισμό

Μεγάλες είναι οι δυνατότητες για ανάπτυξη και τουριστική αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της Χίου σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ημερίδας για τον θερμαλισμό και τον τουρισμό.

Σε ημερίδα που διοργανώθηκε στη Χίο και μάλιστα στο χωριό Αγιάσματα τονίσθηκαν από τον Δρα Ζήση Αγγελίδη διδάκτωρ της υδρολογίας και μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Οργάνωσης Θερμαλισμού-Τουρισμού οι τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και τουριστικης αξιοποίησης του θερμαλισμού στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι η επικαιροποίηση των στοιχείων για την ποιότητα και την ποσότητα των ιαματικών νερών των Αγιασμάτων, που θα αποτελέσουν και τη βάση του σχεδιασμού της περιοχής. Ήταν κατηγορηματικός όμως ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να στηριχτεί στην αειφορία της περιοχής σημειώνοντας ότι δεν χρειάζονται ούτε μεγάλες παρεμβάσεις, ούτε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. «Δεν είχα φανταστεί ότι οι ιαματικές πηγές, η μεσογειακή διατροφή και οι ομορφιές της Χίου μπορούν να μας πάνε σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού», σημείωσε εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης που επισήμανε ότι στόχος του Δήμου είναι και η ανάδειξη των παλιών εγκαταστάσεων των μεταλλείων Κεράμου που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024