Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροώθηση έργων λιμενικών υποδομών και τουριστικών εγκαταστάσεων
Στόχος η επιτάχυνση επενδυτικών πρωτοβουλιών με αυστηρούς όρους

Προώθηση έργων λιμενικών υποδομών και τουριστικών εγκαταστάσεων

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι σειράς έργων υποδομών, αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αξιοποίησης ορυκτού πλούτου και τουριστικών εγκαταστάσεων.

Σειρά αποφάσεων που αφορούν στην προώθηση δημόσιων και ιδιωτικών έργων σε διάφορους τομείς αρμοδιότητας του έχει δρομολογήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στόχος είναι η επιτάχυνση επενδυτικών πρωτοβουλιών με αυστηρούς όρους που διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος, οι οποίες θα τονώσουν άμεσα την αγορά και θα στηρίξουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια. Στην κατεύθυνση αυτή εγκρίθηκαν ήδη οι περιβαλλοντικοί όροι σειράς έργων υποδομών, αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αξιοποίησης ορυκτού πλούτου και τουριστικών εγκαταστάσεων, και ακολουθεί η επιτάχυνση άλλων έργων και δραστηριοτήτων που εκκρεμούν προς έγκριση στις υπηρεσίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης του ΥΠΕΚΑ.

Μεταξύ άλλων, έχουν υπογραφεί αποφάσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων που αφορούν σε:

Έργα υποδομών:

– Οδικά έργα: σύνδεση Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα, σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τον Αστακό, σήραγγες Ανθοχωρίου και Μετσόβου, τμήματα εθνικών οδών Ακτίου-Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας, Αγρινίου-Καρπενησίου, Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, Αφίσου-Βόλου, παράκαμψη Παλαιοχωρίου-Νεοχωρίου Δ. Αρναίας Χαλκιδικής, παράκαμψη Αράχωβας Βοιωτίας, ανισόπεδος κόμβος Μεγαλόπολης, κ.ά.

– Σειρά μικρών λιμενικών έργων όπως π.χ. λιμένας Ψάθης Κιμώλου, καταφύγιο τουριστικών σκαφών Καλύμνου, αλιευτικό καταφύγιο Σάρτης Χαλκιδικής καθώς και έργα αντιμετώπισης διάβρωσης ακτών όπως π.χ. στη Δυτική Αχαΐα, κ.α..

– Τουριστικές εγκαταστάσεις, όπως ξενοδοχείο πέντε αστέρων 400 κλινών στη θέση Ψαλίδι στην Κω, καθώς και δημοτικές και ιδιωτικές κατασκηνώσεις στο Χορευτό Πηλίου, στην Πάρο κ.ά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024