Τελευταία νέα
Μια πρωτοβουλία που συνδράμει στο Billion Tree Campaign

Δημιουργία του Costa Navarino Forest

H Aegean Airlines και η Costa Navarino, σε συνεργασία με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, φυτεύουν δέντρα στη Μεσσηνία.

Με επίκεντρο τη Μεσσηνία και κοινό στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην παγκόσμια προσπάθεια για την προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, η Aegean Airlines, μέλος της Star Alliance, και η Costa Navarino, ένωσαν τις δυνάμεις τους  με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Environment Programme), για τη δημιουργία του Costa Navarino Forest. Αυτή η πρωτοβουλία συνδράμει στο Billion Tree Campaign, την εκστρατεία στο πλαίσιο της οποίας έχουν φυτευτεί περισσότερα από 11 δισ. δέντρα, σε 170 χώρες.

Το Costa Navarino Forest, είναι ένα διαδραστικό διαδικτυακό παιχνίδι, όπου οι επισκέπτες από όλα τα μέρη του πλανήτη μπορούν, να φυτεύουν τα δικό τους εικονικά δέντρα στο costanavarinoforest.com. Με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο, όσοι συμμετέχουν, μαθαίνουν ό,τι είναι απαραίτητο για τη διαδικασία της δενδροφύτευσης καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για το φυσικό περιβάλλον. Στη συνέχεια, η Aegean Airlines και η Costa Navarino θα μετατρέψουν αυτά τα δέντρα σε αληθινά που θα φυτευτούν στη Μεσσηνία.  

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον παγκόσμια, ενώ παράλληλα αυτά τα δέντρα που θα φυτευτούν στη Μεσσηνία, ενισχύουν το φυσικό πλούτο της περιοχής, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου. Ήδη περισσότερα από 2.700 δέντρα βρίσκονται στο εικονικό δάσος, με συμμετοχές από 100 χώρες. Σημαντικός υποστηρικτής αυτής της δράσης είναι το Δασαρχείο Καλαμάτας, το οποίο θα παραχωρήσει τα δενδρύλλια προς φύτευση. Αυτό το διαδικτυακό παιχνίδι, εκτός από το να προσελκύσει το ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, έχει σκοπό να δημιουργήσει ενεργό συμμετοχή στην προστασία και διατήρηση των Μεσσηνιακών δασών, στις πλαγιές του Ταΰγετου. Τα δάση της περιοχής, αποτελούν σημαντικό μέρος της βιοποικιλότητάς της και της μοναδικής φυσικής ομορφιάς που τη χαρακτηρίζει.  

Τρόπος συμμετοχής
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.costanavarinoforest.com και κάνετε εγγραφή. Στη συνέχεια, μπορείτε να φυτέψετε ένα δενδρύλλιο και να το βοηθήσετε να μεγαλώσει, φροντίζοντας να έχει νερό, χώμα και λίπασμα. Το δενδρύλλιο θα τοποθετηθεί προσωρινά στο θερμοκήπιο και στη συνέχεια, δίνοντας τη σωστή απάντηση σε μία ερώτηση για τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, ή για την ιστορία και τις παραδόσεις της, το δέντρο θα μεταφυτευθεί στο δάσος. Το Costa Navarino Forest, θα είναι ο τελικός του προορισμός, όπου θα αναπτυχθεί και θα ζήσει για εκατοντάδες χρόνια. Όσοι συμμετέχουν, μπορούν να βοηθήσουν το δέντρο τους να μεγαλώσει περισσότερο, απαντώντας σε ερωτήσεις μέσα από τις οποίες θα μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή, προσκαλώντας φίλους να λάβουν μέρος στο παιχνίδι αλλά και να επισκεφθούν το δέντρο τους στο εικονικό δάσος. Τα 1.000 ψηλότερα δέντρα, θα φέρουν το όνομα του ιδιοκτήτη τους όταν φυτευτούν στις πλαγιές του Ταΰγετου, ενώ τα 500 ψηλότερα εξ’ αυτών, θα μπουν σε μία κλήρωση που θα αναδείξει 5 νικητές. Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το δέντρο τους στο πραγματικό δάσος, κερδίζοντας ένα ταξίδι 5 ημερών που περιλαμβάνει πτήσεις από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη με την Aegean Airlines και διαμονή στο The Westin Resort, Costa Navarino.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024