Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΓ. Μαγκριώτης: Οι κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων με αποκλεισμoύς αεροδρομίων και λιμανιών υπερέβησαν την κοινωνική ανοχή
Άκαρπη η συνάντηση Γ. Ραγκούση με το προεδρείο ΓΣΕΒΕΕ για τα ταξί

Γ. Μαγκριώτης: Οι κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων με αποκλεισμoύς αεροδρομίων και λιμανιών υπερέβησαν την κοινωνική ανοχή

Καμία ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών επιβατικών δημόσιας χρήσης, από την πλευρά της Πολιτείας, δηλώνει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννης Μαγκριώτης.

Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα, ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή η συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννη Ραγκούση, με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, με αντικείμενο το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί. Στη συνάντηση, που έγινε ύστερα από αίτημα της Συνομοσπονδίας, οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών κατέθεσαν τις απόψεις τους για το συγκεκριμένο θέμα, προτείνοντας στον υπουργό να επιδιώξει να βρεθεί η “χρυσή τομή”, ώστε να σταματήσουν οι διενέξεις με τους ιδιοκτήτες ταξί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Καθημερινή”, ο υπουργός ήταν αμετακίνητος στις θέσεις του, εμμένοντας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ενώ απέκλεισε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο των πληθυσμιακών κριτηρίων.

Από την πλευρά της ΓΣΕΒΕΕ, ο πρόεδρός της κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος τόνισε, ότι η συνομοσπονδία πρότεινε να υπάρξουν πληθυσμιακά, οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια για την έκδοση των αδειών, οι οποίες, όπως είπε, θα πρέπει να είναι δημόσιες και να γίνεται αυστηρός έλεγχος.

Ο κ. Ασημακόπουλος πρότεινε επίσης στον υπουργό, να υπάρξει μια 10ετής μεταβατική περίοδος για τη μεταβίβαση των αδειών που ήδη υπάρχουν με όρους γονικής παροχής, ώστε, όπως είπε, να αποφευχθεί το ενδεχόμενο  της φοροδιαφυγής.

Απευθυνόμενος στους ιδιοκτήτες ταξί, συνέστησε σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να αποφεύγονται ακραίες κινήσεις και εμπρηστικές δηλώσεις, έτσι ώστε να παραμείνει η κοινωνία με το μέρος τους και να υπάρξει η δυνατότητα εξεύρεσης μιας χρυσής τομής.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννης Μαγκριώτης απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β’ Αθήνας του ΚΚΕ κ. Ευτύχη Μαυρίκου σχετικά με τις ποινικές και διοικητικές διώξεις σε βάρος απεργών ταξί. Η απάντηση του υφυπουργού ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Πρώτον πρέπει να πω στον αγαπητό συνάδελφο ότι δεν υπάρχει καμία ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών επιβατικών δημόσιας χρήσης, από την πλευρά της πολιτείας.

Τόσο η αστυνομία όσο και οι άλλες πλευρές της Πολιτείας προσπαθούν να διασφαλίζουν στους πολίτες να ασκούν, κατά διευρυμένο τρόπο, τα συνταγματικά δικαιώματά τους. Θα αναγνωρίσει ο συνάδελφος ότι η μορφή των κινητοποιήσεων, ειδικά των πρώτων ημερών, με τον αποκλεισμό αεροδρομίων και λιμανιών, υπερέβη την δεοντολογία, διατάξεις του ΚΟΚ και την κοινωνική ανοχή και αποδοχή, καθώς και τη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας. Γι’αυτό και οι ίδιοι οι αυτοκινητιστές δεν επέλεξαν στη συνέχεια τέτοιες μορφές κινητοποίησης. Σε αυτή την υπέρβαση που και οι ίδιοι αναγνώρισαν, προασπίζοντας τα συνταγματικά δικαιώματα του συνόλου της κοινωνίας, η ελληνική αστυνομία έπραξε το καθήκον της. Δεν κινήθηκε εκτός συνταγματικού και νομικού πλαισίου. Οι όποιες παραβάσεις έχουν υπάρξει θα αξιολογηθούν από τη δικαιοσύνη που σε τελική ανάλυση έχει την ευθύνη. Συνεπώς τόσο η πλευρά του υπουργείου όσο και η πλευρά της αστυνομίας έπραξαν αυτό που οι συνταγματικές επιταγές επιτρέπουν και αυτό το αναγνώρισαν και οι ίδιοι αυτοκινητιστές. Από την άλλη πλευρά η δικαιοσύνη θα κρίνει αν πράγματι υπήρξαν παραβιάσεις, παραβάσεις ή υπερβάσεις”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024