Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΤέλος του 2001 υπογράφονται οι συμβάσεις αξιοποίησης τεσσάρων μαρίνων στην Αττική

Τέλος του 2001 υπογράφονται οι συμβάσεις αξιοποίησης τεσσάρων μαρίνων στην Αττική

Οι μαρίνες Ζέας, Φλοίσβου, Αλίμου και Βουλιαγμένης αποτελούν τον πρώτο κύκλο ιδιωτικής αξιοποίησης των μεγάλων περιουσιακών στοιχείων του ΕΟΤ, που διαχειρίζεται η ΕΤΑ ΑΕ ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος […]

Οι μαρίνες<.> Ζέας, Φλοίσβου, Αλίμου και Βουλιαγμένης αποτελούν τον πρώτο κύκλο ιδιωτικής αξιοποίησης των μεγάλων περιουσιακών στοιχείων του ΕΟΤ<...>, που διαχειρίζεται η ΕΤΑ ΑΕ ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Χριστοδουλάκης σε χθεσινή συνέντευξη τύπου. Η ανάπτυξη και αξιοποίηση των μαρίνων είναι επείγουσα προτεραιότητα του ΥΠ.ΑΝ., με στόχο την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών της Αττικής, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και την ανάγκη προσέλκυσης τουρισμού υψηλής ποιότητας.

Η αναβάθμιση και αξιοποίηση των μαρίνων θα πραγματοποιηθεί σε αυστηρό πλαίσιο ήπιας τουριστικής ανάπτυξης με τη διατήρηση του ισχύοντος πολεοδομικού και γενικότερου περιβαλλοντικού ισοζυγίου. Έτσι θα συμβάλλουν άμεσα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της παραλιακής ζώνης, στοχεύοντας να αποτελέσουν καθεμία με τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πόλο έλξης των πολιτών και σημαντικό τουριστικό αγαθό, ανταγωνιζόμενες επάξια τις σπουδαιότερες μαρίνες της Μεσογείου.

Σε κάθε μαρίνα θα αναδειχθούν τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά τους, γεγονός που θα επιτρέψει να αναπτυχθούν και οι τέσσερις συγχρόνως, προσελκύοντας διαφορετικό είδος επισκεπτών και πελατών. Η Μαρίνα της Ζέας ως αναπόσπαστο κομμάτι μιας πόλης-κόμβου όπως ο Πειραιάς (Μαρίνα περιπατητικού χαρακτήρα).
Η Μαρίνα<.> του Φλοίσβου ως ιδιαιτέρως υψηλής ποιότητας, που μπορεί να προσελκύσει μεγάλα ιδιωτικά σκάφη (μαρίνα V.I.P.).
Η Μαρίνα Αλίμου ως η μεγαλύτερη μαρίνα μεσαίου μεγέθους σκαφών της Δυτικής Μεσογείου με προσανατολισμό στους ιδιοκτήτες επαγγελματικών σκαφών, καθώς και σε μικρούς και μεσαίους ιδιοκτήτες που ενεργοποιούνται δυναμικά στο θαλάσσιο τουρισμό.
Για τη Μαρίνα Βουλιαγμένης, ολοκληρώνονται οι συμφωνίες με την ΑΞΕ ΑΣΤΗΡ, για παραχώρηση των δικαιωμάτων διαχείρισης ώστε να προκύψει ο συνδυασμός ενός Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος Resort πολυτελείας με μία γειτονική μαρίνα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Ήδη ο Χρημαοτοοικονομικός Σύμβουλος της ΕΤΑ ολοκλήρωσε τις απαραίτητες οικονομικές, νομικές, τεχνικές και αποτιμητικές αξιολογήσεις.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει τη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 30 Ιουλίου 2001, η πρώτη φάση που αφορά στην υποβολή ενδιαφέροντος των υποψηφίων επενδυτών θα ολοκληρωθεί στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ η δεύτερη φάση θα κλείσει στις 15 Οκτωβρίου με την αξιολόγηση των προτάσεων, την προεπιλογή και τη διανομή των δεσμευτικών τευχών δημοπράτησης.

Η υποβολή δεσμευτικών οικονομικών και τεχνικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές θα λήξει στις 15 Νοεμβρίου, θα ακολουθήσει το στάδιο της αξιολόγησης, διαπραγμάτευσης και ανάδειξης που θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή των συμβάσεων των τελικών αναδόχων με την ΕΤΑ στις 31 Δεκεμβρίου 2001.

Στους διαγωνισμούς αυτούς καλούνται να συμμετάσχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του θαλάσσιου τουρισμού (Marina Operators) και της θαλάσσιας άθλησης και ψυχαγωγίας (Entertainment and Amusement Industry).

Οι χερσαίοι χώροι των μαρίνων θα αποτελέσουν πόλους ψυχαγωγίας και πολιτιστικών εκδηλώσεων με ελεύθερη πρόσβαση πολιτών Αθηνών και με ανάπτυξη δραστηριοτήτων που θα στοχεύουν σε ειδικές κατηγορίες (νεολαία, οικογενειακή ψυχαγωγία, αθλητισμός κ.λπ.)

Το πρόγραμμα αξιοποίησης περιλαμβάνει και τη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις εκτάσεις της Αναβύσσου -προτεινόμενη χρήση η δημιουργία θεματικού πάρκου- και της Αφάντου Ρόδου (Γκολφ).

Για αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, η ΕΤΑ θα δώσει το χρονοδιάγραμμα των διαγωνισμών την προσεχή εβδομάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024