Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ ιατρικός τουρισμός στην Ασία αυξάνεται με ρυθμό 15-20% ετησίως
Δεκάδες χιλιάδες Κινέζοι ταξιδεύουν στη νότια Κορέα για ιατρικό τουρισμό

Ο ιατρικός τουρισμός στην Ασία αυξάνεται με ρυθμό 15-20% ετησίως

Κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων αποφέρει ο ιατρικός τουρισμός στην Ασία, με τους Αμερικανούς τους πιο συχνούς ασθενείς στα ασιατικά νοσοκομεία.

Από απλές επεμβάσεις αισθητικής, μέχρι και εγχειρίσεις ανοικτής καρδιάς, νοσοκομεία από την Ινδία και τη Σιγκαπούρη, μέχρι και τη Νότια Κορέα, υποδέχονται περισσότερους από ένα εκατομμύριο ασθενείς το χρόνο, που συρρέουν σε αυτά χάρη στις χαμηλές τιμές, την απουσία λιστών αναμονής, την προηγμένη τεχνολογία και το άριστα καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό, σύμφωνα με το Reuters.

Οι ειδικοί της ιατρικής βιομηχανίας εκτιμούν ότι ο ιατρικός τουρισμός στην Ασία θα συνεχίσει να ενισχύεται με ρυθμό 15% με 20% το χρόνο, κυρίως χάρη στον πλουτισμό ολοένα και μεγαλύτερων κοινωνικών στρωμάτων. “Ο ιατρικός τουρισμός αυξάνεται παράλληλα με το εισόδημα των Ασιατών. Οι καταναλωτές στην Ασία μπορούν πλέον να επιλέξουν πλέον που θα εξασφαλίσουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες, ενώ η αύξηση του προσδόκιμου ζωής, προμηνύουν ότι η αύξηση αυτή θα συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια”, λέει ο David George Vequist IV, ειδικός του τομέα στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Οι ΗΠΑ προσφέρουν τους περισσότερους ασθενείς στα ασιατικά νοσοκομεία, καθώς πολλοί Αμερικανοί επιλέγουν να ταξιδέψουν για να αποφύγουν το υψηλό κόστος περίθαλψης στη χώρα τους. Το κόστος νοσηλείας στην Ασία είναι 40% με 50% χαμηλότερο στις ασιατικές χώρες από ότι στις ΗΠΑ. Τη λύση αυτή, όμως, επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι Κινέζοι, που εμφανίζονται πρόθυμοι να δαπανήσουν περισσότερα.

Ο πλουτισμός της νέας μεσαίας τάξης της Κίνας και η επικράτηση του κορεατικού προτύπου -γνωστού και ως Κορεατικό Κύμα- από τη μουσική ποπ μέχρι και τον κινηματογράφο, έπεισε δεκάδες χιλιάδες Κινέζους να ταξιδέψουν στη Νότια Κορέα για να υποβληθούν σε αισθητικές επεμβάσεις. Οι Κινέζοι ασθενείς του δαπανούν κατά μέσο όρο 5.000 με 10.000 δολάρια για επεμβάσεις. Ο τομέας στη χώρα είχε έσοδα πέρυσι, μόνο από τους Κινέζους, της τάξης των 700 εκατ. δολ. Η κυβέρνηση της νότιας Κορέας εκτιμά ότι το 2020, οι κλινικές της χώρας θα υποδεχθούν ένα εκατομμύριο ασθενείς.

Η Ινδία επαίρεται για τις χαμηλές τιμές των ιατρικών της υπηρεσιών, αλλά και για το υψηλό επίπεδο των αγγλόφωνων ιατρών της. Η Ταϊλάνδη συνδυάζει την προσφορά ιατρικών υπηρεσιών, με υψηλού επιπέδου υποδομές ανάρρωσης, ενώ η Σιγκαπούρη προβάλει το υψηλό επίπεδο των νοσοκομείων της, που φιλοξενούν συχνά τις εστεμμένες κεφαλές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Οι Φιλιππίνες, από τη μεριά τους, έχουν αναδειχθεί στον καλύτερο οδοντιατρικό προορισμό, που προσελκύει ακόμη και Αμερικανούς πελάτες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024