Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ Αθήνα παρούσα στο Google Transit
471 πόλεις σε όλο τον κόσμο είναι μέλη του δικτύου του Google Transit

Η Αθήνα παρούσα στο Google Transit

Η Αθήνα συμμετέχει πλέον στo Google Transit, μιας δωρεάν υπηρεσία της Google, που επιτρέπει στον χρήστη να προγραμματίσει τη διαδρομή του από ένα σημείο της πόλης σε ένα άλλο, λαμβάνοντας οδηγίες για μετακίνηση οδικώς, με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και με τα πόδια.

Τη συμμετοχή της Αθήνας στην υπηρεσία Google Transit της Google ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ. Η ανακοίνωση είχε προγραμματιστεί  να λάβει χώρα σε κοινή συνέντευξη τύπου του Οργανισμού με την Google για τις 21 Σεπτεμβρίου, η οποία όμως αναβλήθηκε λόγω των συνεχών απεργιακών κινητοποιήσεων.

To Google Transit είναι μία δωρεάν υπηρεσία της Google που επιτρέπει στον χρήστη να προγραμματίσει τη διαδρομή του από ένα σημείο της πόλης σε ένα άλλο, λαμβάνοντας οδηγίες για μετακίνηση οδικώς, με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και με τα πόδια. Σκοπός της συνεργασία της Google με τον ΟΑΣΑ είναι παροχή έγκυρων πληροφοριών για τα Αστικά Μέσα και η διευκόλυνση του επιβατικού κοινού στον προγραμματισμό των καθημερινών του μετακινήσεων με αυτά. Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη από οποιονδήποτε υπολογιστή, smartphone, netbook, tablet, με σύνδεση στο Internet.

Ήδη 471 πόλεις σε όλο τον κόσμο είναι μέλη του δικτύου του Google Transit με την Αθήνα να συμπεριλαμβάνεται εδώ και λίγες ημέρες.

Ο χρήστης-επιβάτης μπορεί να χρησιμοποιεί την εφαρμογή και μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ (oasa.gr), απλά συμπληρώνοντας τις τοποθεσίες αναχώρησης – άφιξης ή και την ημερομηνία – ώρα μετακίνησης. Η εφαρμογή αυτομάτως υπολογίζει και παρουσιάζει τους βέλτιστους συνδυασμούς χρήσης Αστικών Μέσων Μεταφοράς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024