Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςAir New Zealand: Απαιτεί την Singapore Airlines για ιδιοκτήτη

Air New Zealand: Απαιτεί την Singapore Airlines για ιδιοκτήτη

Η διοίκηση της Air New Zealand, ANZ, ζήτησε πρόσφατα από την κυβέρνηση της χώρας να προτιμήσει την Singapore Airlines, SIA, σε περίπτωση πώλησης μεριδίου της Air New Zealand, ANZ, και […]

Η διοίκηση της Air New Zealand<.>, ANZ, ζήτησε πρόσφατα από την κυβέρνηση της χώρας να προτιμήσει την Singapore Airlines<...>, SIA, σε περίπτωση πώλησης μεριδίου της Air New Zealand, ANZ, και όχι την Qantas Airways, η οποία έκανε πρόταση στην κυβέρνηση για αγορά μεριδίου της Air New Zealand – Ansett Group.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ANZ ζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει τις σχετικές αλλαγές στη νομοθεσία ώστε μια ξένη αεροπορική εταιρία να μπορεί να αγοράσει πλειοψηφικό πακέτο στην ANZ. Σαν αποτέλεσμα, η Singapore Airlines, SIA που τώρα είναι ιδιοκτήτρια του 25% της ANZ, θα μπορεί να ανεβάσει τον αριθμό των μετοχών της.

Τον Μάιο, η Qantas Airways αιφνιδιαστικά έκανε πρόταση για αγορά μεγάλου μεριδίου στην ANZ, αλλά όπως πιστεύει και ο πρόεδρος της ANZ Δρας Jim Farmer καλύτερα θα ήταν για την γενική πορεία της ANZ, η SIA να αυξήσει το μερίδιο της. Αν αυτό συμβεί, η ANZ θα αυξήσει την δύναμη της. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρας Jim Farmer, σε συνομιλία που είχε με τον Δρα Cheong, πρόεδρο της SIA, η SIA είναι διατεθειμένη να αγοράσει μεγαλύτερο μερίδιο στην ANZ, μόλις το επιτρέψει η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας.

Η διοίκηση της ANZ συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις και τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει λεπτομερές στρατηγικό σχέδιο. Οι εκπρόσωποι της Qantas απάντησαν στις δηλώσεις της ANZ με έντονο τρόπο. Ο κ. Geoff Dixon, πρόεδρος της Qantas, ανέφερε ότι 'αυτή είναι μια προσπάθεια της SIA να ελέγξει την ανταγωνιστικότητα και την δομή των εναέριων υπηρεσιών και στις δύο πλευρές της Θάλασσας της Τασμανίας. Έτσι η SIA θα επηρεάσει το μέλλον όχι μόνο της ANZ αλλά και της Ansett International. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι η SIA είναι και ιδιοκτήτης κατά 49% στην Virgin Atlantic.'

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024