Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤαξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Κένυα
Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον κτιρίων στην Κένυα όπου συχνάζουν αλλοδαποί πολίτες

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Κένυα

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ναϊρόμπι προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για τον κίνδυνο επικείμενων τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον ξένων στόχων.

Ταξιδιωτική οδηγία για την Κένυα εξέδωσε το State Department μια εβδομάδα μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης των κενυατικών δυνάμεων εναντίον των ανταρτών σεμπάμπ στη Σομαλία.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ναϊρόμπι προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για τον κίνδυνο επικείμενων τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον ξένων στόχων. Αν και δεν διευκρινίζει ποιός θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τις επιθέσεις αυτές, επικαλείται “αξιόπιστες πηγές για ύπαρξη απειλής επικείμενων τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον σημαντικών κτιρίων και εγκαταστάσεων στην Κένυα όπου συχνάζουν αλλοδαποί πολίτες, όπως τα εμπορικά κέντρα και οι ντισκοτέκ”.

“Η πρεσβεία έλαβε μέτρα για τον περιορισμό των επίσημων επισκέψεων των Αμερικανών στην Κένυα, ζήτησε από τους αμερικανούς πολίτες να λάβουν υπόψη την προειδοποίηση αυτή και να αναβάλουν τυχόν μετακίνησή τους εντός της χώρας αυτής”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του State Department.

Την έκδοση της ταξιδιωτικής οδηγίας προκάλεσε έκρηξη χειροβομβίδας σε ντίσκο της πρωτεύουσας της Κένυας, Ναϊρόμπι, και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 14 ανθρώπων.

Η Κένυα άρχισε το περασμένο Σαββατοκύριακο στρατιωτική επιχείρηση στη νότια Σομαλία, μετά τις απαγωγές Ευρωπαίων πολιτών στις ανατολικές της περιοχές, κοντά στη Σομαλία. Στόχος της επιχείρησης είναι η καταδίωξη των ανταρτών σεμπάμπ, τους οποίους το Ναϊρόμπι θεωρείται υπεύθυνους για τις πρόσφατες απαγωγές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024