Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΔύσκολος ο φετινός χειμώνας για τα χειμερινά καταλύματα
Εξίσωση τιμών πετρελαίου και Ειδικό Τέλος Ακινήτων τα μεγάλα προβλήματα

Δύσκολος ο φετινός χειμώνας για τα χειμερινά καταλύματα

Η εξίσωση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης και η καταβολή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων δυσκολεύουν κατά πολύ τη λειτουργία των μικρομεσαίων τουριστικών οικογενειακών επιχειρήσεων, που δραστηριποιούνται κατά τη χειμερινή περίοδο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας κ. Π. Ματζούφα, το νέο τοπίο στις τιμές του πετρελαίου είναι η θηλιά που θα πνίξει τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις του χειμερινού τουρισμού, καθώς η εν λόγω επιβάρυνση είναι υπέρογκη για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, είναι χαρακτηριστικό ότι επιχείρηση 20 δωματίων που την προηγούμενη χρονιά δαπανούσε 45.000 ευρώ για πετρέλαιο εφέτος θα φτάσει τα 60.000 ευρώ, ειδικά σε μια περίοδο όπου οι τιμές των δωματίων λόγω της οικονομικής ύφεσης βαίνουν μειούμενες και οι φορολογικές απαιτήσεις αυξάνονται. Ο κ. Ματζούφας υπογράμμισε ότι οι ορεινές περιοχές της χώρες με τουριστικό ενδιαφέρον (Καρπενήσι, Αράχωβα, Πήλιο, Ορεινή Κορινθία κ.λπ.) κάνουν χρήση του καλοριφέρ από το φθινόπωρο.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γιάννης Ρέτσος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν “λουκέτα” σε αυτές τις τουριστικές επιχειρήσεις. Η παρούσα κατάσταση επιτείνεται και από την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων που, όπως επισημαίνει και ο Σύνδεσμος Ενοικιαζόμενων Δωματίων, οδηγεί σε περιθωριοποίηση 40.000 ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024