Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι οδηγοί του WTCC δίνουν προτεραιότητα στην οδική ασφάλεια
Εκστρατεία της FIA, Δράσεις για την Οδική Ασφάλεια

Οι οδηγοί του WTCC δίνουν προτεραιότητα στην οδική ασφάλεια

Υποστήριξη της εκστρατεία της FIA Δράσεις για την Οδική Ασφάλεια από τους οδηγούς και κατασκευαστές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC)

Η εκστρατεία της FIA “Δράσεις για την Οδική Ασφάλεια” απέκτησε ακόμη μια δυναμική υποστήριξη στην προσπάθειά της, από τους οδηγούς και κατασκευαστές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (World Touring Car Championship – WTCC), που εξέφρασαν την υποστήριξή τους.

Από το Μακάο, πριν τον τελικό γύρο του Πρωταθλήματος 2011, έβγαλαν μια ομαδική φωτογραφία-μήνυμα για την υποστήριξη της οδικής ασφάλειας.

“Τα αυτοκίνητα κάνουν τεράστια βήματα στην ασφάλεια. Ξέρετε όλοι για τον εξοπλισμό ασφαλείας που προορίζεται τόσο για την βελτίωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και της υποστήριξης της ασφάλειας στην κυκλοφορία, που πρέπει να διαδοθούν σε κάθε οδηγό”, δήλωσε ο υποστηρικτής του πρωταθλήματος Marcello Lotti. “Η FIA παρέχει ισχυρά κίνητρα για τη βελτίωση των προτύπων ασφάλειας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το πέρασμα αυτών στα καθημερινά αυτοκίνητα πρέπει να συμβάλει στην αφύπνιση της κοινής γνώμης, ώστε να γίνουν πιο ασφαλείς οι δρόμοι σε όλο τον κόσμο”.

Ο πρωταθλητής WTCC Yvan Muller, σχολίασε: “Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει καλύτερα από τους οδηγούς αγώνων τους κινδύνους, αλλά και τους κινδύνους του δρόμου. Η εμπειρία μας μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη να μειωθεί ο αριθμός των θανατηφόρων ατυχημάτων.

Όταν οι καθημερινοί οδηγοί σκέφτονται ότι οι οδηγούς αγώνων νοιάζονται μόνο για την ταχύτητα, είναι λάθος. Η εμπειρία μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περάσει σημαντικά μηνύματα για την οδική ασφάλεια, για τις επικίνδυνες καταστάσεις, τις αποστάσεις φρεναρίσματος, την ηρεμία στη διάρκεια της οδήγησης κ.ά.”.

Ο πρώην οδηγός της Φόρμουλα 1 Tiago Monteiro πρόσθεσε: “Οι επαγγελματίες οδηγοί στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού πρέπει να αποτελούν το παράδειγμα. Είναι σημαντικό να δείχνουν στους  χρήστες του δρόμου, ότι η οδήγηση μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη. Υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι για να καταστεί ασφαλέστερη η κυκλοφορία και νομίζω ότι η FIA πρέπει να προωθήσει αυτό το μήνυμα μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού”.

Οι Δράσεις για την Οδική Ασφάλεια είναι η κυριότερη προσπάθεια και η συμβολή της FIA για τις προκλήσεις που θέτει η Δεκαετία των Ηνωμένων Εθνών για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας, που έχει θέσει στόχο και σκοπό την πρόληψη 1,5 εκατ. θανάτων και σοβαρών τραυματισμών από τα τροχαία στα επόμενα δέκα χρόνια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024