Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠρώτη παρουσίαση του EOS CODE στα ελληνικά τουριστικά γραφεία
Η δημιουργία του EOS CODE ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΗΑΤΤΑ

Πρώτη παρουσίαση του EOS CODE στα ελληνικά τουριστικά γραφεία

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Κώδικα Πρακτικής για Βιωσιμότητα Προσανατολισμένη στο Περιβάλλον γίνεται στις 23 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και ώρα 9 το πρωί, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, θα γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση του EOS CODE (του Ευρωπαϊκού Κώδικα Πρακτικής για Βιωσιμότητα Προσανατολισμένη στο Περιβάλλον).

Η δημιουργία του EOS CODE ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΗΑΤΤΑ και υλοποιήθηκε από ομάδα Ευρωπαίων εταίρων. Απευθύνεται στα ευρωπαϊκά τουριστικά γραφεία και επηρεάζει το σύνολο της τουριστικής προσφοράς, ενώ στοχεύει:
– στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών,
– στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε μια αγορά που συνεχώς μεταβάλλεται και
– στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας των τουριστικών γραφείων και γενικότερα του τουρισμού.

Μια νέα εποχή έχει ξεκινήσει για τον τουρισμό, τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως, όπου η προτεραιότητα -και από τους καταναλωτές- δίνεται στη βιωσιμότητα των προορισμών και στην προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον HATTA. Τα τουριστικά γραφεία –όπως και όλες οι άλλες τουριστικές επιχειρήσεις – είναι ανάγκη να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις, προκειμένου να μπορέσουν να εξασφαλίσουν όχι μόνο τη δική τους βιωσιμότητα, αλλά και την επιτυχημένη πορεία τους προς το μέλλον.

Η παρουσίαση του Προγράμματος EOS CODE θα γίνει από τους εταίρους που το έφτιαξαν, οι οποίοι θα ενημερώσουν για τους απλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί αυτό να βοηθήσει τα τουριστικά γραφεία να ενσωματώσουν τα νέα δεδομένα και να βελτιώσουν τη θέση τους στην τουριστική αγορά, χαράζοντας έναν νέο δρόμο για το μέλλον τους.

Παρούσα στο συνέδριο θα είναι και αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα παρουσιάσει την Τουριστική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις κύριες πρωτοβουλίες της Επιτροπής για το 2012, αλλά και εκπρόσωπος του μεγαλύτερου και ήδη καταξιωμένου στις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης Προγράμματος για τη βιωσιμότητα “TRAVELIFE”, με το οποίο θα συνεργάζεται στενά το EOS CODE, προς όφελος των τουριστικών γραφείων που θα το εφαρμόσουν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024