Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΤο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού το δημοφιλέστερο σε προσελεύσεις
Αύξηση παρουσίασαν τα πολυήμερα εισιτήρια μέσω web

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού το δημοφιλέστερο σε προσελεύσεις

Το διάστημα 15/12/2011 έως 30/1/2012 , το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού παρουσίασε σε σχέση (όχι με πέρυσι, αλλά με τον μέσο όρο των 6 πρόσφατων περιόδων) αύξηση 31% στα εισιτήρια.

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και η Διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, σε σχέση με τον μέσο όρο των ελληνικών Χιονοδρομικών Κέντρων, είναι:

1. Το μεγαλύτερο σε δυναμικότητα αναβατήρων και πιστών, περίπου 3,5 φορές του μέσου όρου.
2. Το πιο δημοφιλές σε προσελεύσεις, περίπου 5,5 φορές του μέσου όρου.
3. Το πιο οικονομικό σε σχέση με αυτό που προσφέρει (αναβατήρες και πίστες), περίπου 40% του μέσου όρου τις αργίες και 25% του μέσου όρου τις καθημερινές, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι προβλεπόμενες εκπτώσεις( π.χ. webticket 10%, μαθητές 50%, skibus 20% κ.λπ).
4. Το ΧΚΠ έχει τις περισσότερες ημέρες λειτουργίας αναβατήρων 1,5 φορά του μέσου όρου.

Φέτος, εν μέσω οικονομικής κρίσης, το διάστημα από 15/12/2011 έως 30/1/2012 , το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού παρουσίασε  σε σχέση (όχι με πέρυσι, αλλά  με τον μέσο όρο των 6 πρόσφατων περιόδων) αύξηση 31% στα εισιτήρια.

Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στο ότι η χιονοδρομική περίοδος ξεκίνησε νωρίς φέτος, καθώς και λόγω του ότι το ΧΚΠ προσαρμόζεται στα οικονομικά δεδομένα της κρίσης, προσφέροντας 20% έκπτωση στους προσερχόμενους με skibus, επιβραβεύοντας με τον τρόπο αυτό τους επισκέπτες και χιονοδρόμους που επιλέγουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μη επιβαρύνοντας το περιβάλλον. Επιπλέον, αύξηση παρουσίασαν τα πολυήμερα εισιτήρια μέσω web, καθώς και τα εισιτήρια τις καθημερινές, τα οποία έχουν έκπτωση 50%. Η δυνατότητα του web ticket είναι μία ακόμη παροχή του ΧΚΠ, ώστε να μη ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες με μεγάλη καθυστέρηση στα εκδοτήρια εισιτηρίων.

Επιπροσθέτως, η 12ωρη λειτουργία του ΧΚΠ τα Σαββατοκύριακα προσφέρει την επιλογή, ακόμη και για αυθημερόν επιστροφή και παράλληλα περισσότερο χρόνο για να απολαύσει κανείς το βουνό, το χιόνι και τα αγαπημένα του  σπορ. Στην αύξηση των εισιτηρίων συντέλεσε και η φετινή, λόγω κρίσης, αύξηση του εσωτερικού τουρισμού, σε αντίθεση με τη μείωση του εξωτερικού τουρισμού.

Όλα αυτά αποδεικνύουν  ότι ο πελάτης -κυρίως ο χιονοδρόμος που γνωρίζει και λιγότερο ο τυχαίος επισκέπτης που πλήττεται από την κρίση- όχι τυχαία, εκτιμά έμπρακτα και τιμά πλέον, ίσως και από το υστέρημά  του, την τιμολογιακή πολιτική και την παροχή υπηρεσιών του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

Αξίζει να επισημανθεί, ότι η φετινή χιονοδρομική περίοδος προδιαγράφεται καλή, αφού προβλέπεται χιόνι μέχρι το τέλος Απριλίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024