Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑκόμη δεν είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση για τον ιαματικό τουρισμό
Καθυστέρηση στη σχετική νομοθετική ρύθμιση

Ακόμη δεν είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση για τον ιαματικό τουρισμό

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του τομέαρχη Υποδομών, Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Λευτέρη Αυγενάκη για τον ιαματικό τουρισμό.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, απαντώντας σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του Τομεάρχη Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος και βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Λευτέρη Αυγενάκη, με αφορμή το πρόβλημα του έχει δημιουργηθεί με τις ιαματικές πηγές Φθιώτιδας, αποκάλυψε ότι ακόμα δεν είναι έτοιμη η νομοθετική πρωτοβουλία για τον ιαματικό τουρισμό που θα συγκεκριμενοποιήσει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα να καθυστερούν σημαντικά επενδύσεις μεγάλης κλίμακας στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Ο κ. Αυγενάκης είχε αναδείξει το θέμα των πηγών των Καμένων Βούρλων, των Θερμοπυλών, της Υπάτης και του Πλατυστόμου, καθώς δεν περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό της αξιοποίησης των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων. Η τοπική κοινωνία αξιώνει την παραχώρηση των ιαματικών πηγών της Φθιώτιδας στους τοπικούς Δήμους, προκειμένου να υπάρξει εποικοδομητική αξιοποίησή τους, η οποία δεν έχει επέλθει όλα αυτά τα χρόνια που την ευθύνη εκμετάλλευσής τους έχουν ο ΕΟΤ και τα ΕΤΑ. Αναφορικά με τις πηγές των Καμένων Βούρλων και των Θερμοπυλών, ο υπάρχων σχεδιασμός είναι να αξιοποιηθούν άμεσα (μέσα από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) και να συμπεριληφθούν οι πηγές αυτές στην περιουσία του κράτους.

Στην απάντησή του ο κ. Νικητιάδης επεσήμανε ότι η επιλογή των ακινήτων έγινε σύμφωνα με τις δυνατότητες διαχείρισης, προστασίας και αξιοποίησής τους. Ειδικότερα για τις ιαματικές πηγές Φθιώτιδας, τόνισε ότι εξετάζονται κατά προτεραιότητα, ως σημαντικές για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας, εκτός από την ιαματική πηγή Πλατυστόμου που είναι ήδη μισθωμένη και δεν τίθεται νέα διαδικασία αξιοποίησης.Κοινοβουλευτική παρέμβαση του τομέαρχη Υποδομών, Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Λευτέρη Αυγενάκη για τον ιαματικό τουρισμό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024