Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήGreen Key 2012 στο ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort
Βράβευση από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Green Key 2012 στο ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort

Το ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort του ομίλου GLK, έλαβε το περιβαλλοντικό βραβείο Green Key (Πράσινο Κλειδί) για το 2012.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) βράβευσε για ακόμη μία φορά το ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort του ομίλου GLK, με το περιβαλλοντικό  βραβείο Green Key (Πράσινο Κλειδί) για το 2012.

Το ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort, βρίσκεται 25 χλμ. δυτικά του διεθνούς αεροδρομίου Ηρακλείου, πάνω από τη μοναδική αμμώδη παραλία μήκους 400 μέτρων της περιοχής του Φόδελε, γενέτειρα του διεθνούς φήμης ζωγράφου, Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, γνωστού ως Ελ Γκρέκο. Το ξενοδοχείο είναι χτισμένο σύμφωνα με τον αναγεννησιακό ρυθμό, ενώ τα δωμάτια έχουν μορφή bungalows.

Το Green Key είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που απονέμει ένα σήμα οικολογικής ποιότητας (eco label). Αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό στο ζωτικό χώρο της βιομηχανίας του τουρισμού, αφού ευαισθητοποιεί και προτρέπει την υιοθέτηση φιλικών πρακτικών προς το περιβάλλον, που εγγυώνται την προστασία του και προάγουν την αειφορία

Τα κριτήρια εστιάζουν στην περιβαλλοντική διαχείριση της τουριστικής μονάδας και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, που πρέπει να οργανώνεται για το προσωπικό, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες της μονάδας που βραβεύεται με το GREEN KEY. Καλύπτουν τομείς που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας, την κατανάλωση νερού, τη διαχείριση των απορριμμάτων, κ.ά.

Το πρόγραμμα Green Key συντονίζεται από το διεθνές ίδρυμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (Fee Foundation for the Environmental Education) και εθνικός διαχειριστής του προγράμματος είναι η ΕΕΠΦ, η οποία βραβεύει ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα που ικανοποιούν τα ανάλογα κριτήρια.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024