Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΠιστοποιητικά αξιοπλοΐας για πλοία εθνικής νομοθεσίας, από τον Ελληνικό Νηογνώμονα
Συμφωνία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ναυτιλίας

Πιστοποιητικά αξιοπλοΐας για πλοία εθνικής νομοθεσίας, από τον Ελληνικό Νηογνώμονα

Πιστοποιητικά αξιοπλοΐας για πλοία εθνικής νομοθεσίας χωρίς χρονικό περιορισμό, αλλά και ανάλογο αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA), θα μπορεί να εκδίδει πλέον ο Ελληνικός Νηογνώμονας.

Συμφωνία, σύμφωνα με την οποία ο Ελληνικός Νηογνώμονας θα μπορεί πλέον να εκδίδει πιστοποιητικά αξιοπλοΐας για πλοία εθνικής νομοθεσίας χωρίς χρονικό περιορισμό, αλλά και ανάλογο αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA), υπεγράφη την περασμένη Δευτέρα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, μεταξύ της αρμόδιας υπουργού κας Άννας Διαμαντοπούλου και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ελληνικού Νηογνώμονα κ. Νίκου Γιαννακόπουλου. Στην τελετή παραβρέθηκε ο διευθυντής του κλάδου Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων κ. Νίκος Δασκαλάκης, στελέχη της επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, αλλά και του Ελληνικού Νηογνώμονα.

Πριν την υπογραφή της συμφωνίας, είχε προηγηθεί τον Φεβρουάριο του 2012 σχετική υπουργική απόφαση από τον πρώην υφυπουργό Ανάπτυξης και Ναυτιλίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στην οποία ετίθεντο οι όροι και οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να έχει ένας οργανισμός επιθεωρητών εμπορικών πλοίων, προκειμένου να διενεργεί ελέγχους και να εκδίδει τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας σε πλοία, εκτός εκείνων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι ο Ελληνικός Νηογνώμονας που κλείνει 92 χρόνια ζωής και απασχολεί περίπου 75 εργαζόμενους, μπορεί να εκδίδει πιστοποιητικά αξιοπλοΐας για πλοία εθνικής νομοθεσίας έως 500 κόρους, αλλά όχι για πλοία που υπάγονται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, λόγω άρσης της αναγνώρισής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 30 Αυγούστου 2010. Ο ναυτιλιακός οργανισμός έχει καταθέσει ήδη σχετικό φάκελο στην επιθεώρηση εμπορικών πλοίων με το υποστηρικτικό υλικό, προκειμένου να περάσει από νέα επιθεώρηση από τους επιθεωρητές της EMSA (Ευρωπαϊκή Επιτροπή Θαλάσσιας Ασφάλειας) και να μπορεί να εκδίδει πιστοποιητικά αξιοπλοΐας και για πλοία που υπάγονται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Ο Ελληνικός Νηογνώμονας, που ενεργεί ως σύμβουλος του ελληνικού υπουργείου Ναυτιλίας σε τεχνικά θέματα και έχει αναγνωριστεί από 20 κυβερνήσεις, εξυπηρετεί σήμερα 1.000 πλοία διαφόρων τύπων, από τα οποία 380 είναι επιβατηγά, 360 αλιευτικά, καθώς και 2.200 μικρά σκάφη(κότερα).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024