Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΕυ. Βενιζέλος: "Προτεραιότητα η επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας"
Επίσκεψη του Ευ. Βενιζέλου στον ΟΛΠ

Ευ. Βενιζέλος: "Προτεραιότητα η επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι πρώτο μέλημα είναι η επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και ότι στον ΟΛΠ έχει δημιουργηθεί η βάση συγκρότησης του δικτύου των ελληνικών λιμένων.

Η ελληνική ναυτιλία- πρώτη παγκόσμια δύναμη- και η ελληνική λιμενική και ναυπηγική υποδομή αποτελούν βασικούς πυλώνες του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρώτο μέλημα είναι η επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ πρόσθεσε ότι στον ΟΛΠ έχει δημιουργηθεί η βάση συγκρότησης του δικτύου των ελληνικών λιμένων. Τόνισε, παράλληλα, ότι πρέπει να υπάρξει οριοθέτηση μεταξύ των λιμενικών αρχών (authority), της διαχείρισης των λιμένων και της παροχής λιμενικών υπηρεσιών. Σε ότι αφορά τις ιδιωτικές επενδύσεις στα λιμάνια, είπε ότι είναι καλοδεχούμενες, αλλά δεν θα παραχωρήσουν τα κρατικά μονοπώλια την θέση τους στα ιδιωτικά.

“Πρέπει να επενδύσουμε στο λιμάνι του Πειραιά και σε όλα τα ελληνικά λιμάνια, στην αρχή λιμένος, στην οργανωμένη λιμενική πολιτική που θα επιτρέψει να γίνουν πολύ μεγάλες επενδύσεις, χωρίς να δημιουργηθούν νέα ιδιωτικά μονοπώλια, αλλά με την έντονη συμμετοχή των ξένων επενδυτών, γιατί μόνο έτσι μπορεί η ελληνική λιμενική βιομηχανία να λειτουργήσει ανταγωνιστικά στη Μεσόγειο”, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, σε δήλωσή του μετά το πέρας της επίσκεψής του στον ΟΛΠ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024