Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠυρκαγιά στον υγροβιότοπο Άγρα
Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε ο δήμαρχος Έδεσσας

Πυρκαγιά στον υγροβιότοπο Άγρα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις εσωτερικές νησίδες του υγροβιοτόπου Άγρα – Βρυττών – Νησίου, που ανήκει στο εθνικό και ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000 και αποτελεί οικοσύστημα διεθνούς σημασίας.

Μήνυση κατά αγνώστων δραστών θα καταθέσει ο δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στον υγροβιότοπο Άγρα – Βρυττών – Νησίου. Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις εσωτερικές νησίδες του υγροβιοτόπου και επεκτάθηκε στους καλαμιώνες, τέθηκε αργά το βράδυ υπό πλήρη έλεγχο. Ωστόσο, οι φλόγες εξαιτίας του ισχυρού ανέμου απείλησαν το τουριστικό περίπτερο και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης.

“Η οικολογική καταστροφή που οφείλεται σε εμπρησμό των καλαμιώνων είναι ανυπολόγιστη. Όσοι ήταν παρόντες έβλεπαν τα σπάνια πουλιά του υγροτόπου να πετούν καψαλισμένα και να εγκαταλείπουν τις φωλιές και τις αποικίες τους”, δήλωσε ο κ. Γιάννου, προσθέτοντας πως η καταστροφή δεν είναι μόνο περιβαλλοντική, αλλά έχει και οικονομική διάσταση για τον τόπο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, τόνισε: “Στους καλαμιώνες φωλιάζουν και διατρέφονται πολλά σημαντικά είδη πουλιών και μικρά θηλαστικά τα οποία κινδύνεψαν άμεσα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν νεοσσοί και αυγά πουλιών τα οποία ανήκουν στις κατηγορίες των σπάνιων και απειλούμενων”.

Ο υγροβιότοπος Άγρα – Βρυττών – Νησίου ανήκει στο εθνικό και ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000 και αποτελεί οικοσύστημα διεθνούς σημασίας. Επιπλέον, αποτελεί πόλο του τουριστικού συμπλέγματος υγροβιότοπος Άγρα – Λίμνη Βεγορίτιδα – Ανεμοδρόμιο Παναγίτσας – Παραδοσιακός οικισμός Παλαιού Αγίου Αθανασίου – Χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024