Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΟλοκληρώθηκε με επιτυχία ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΓΕΥΣΗΣ ελιάς και Πατέ ελιάς
Η επιχείρηση Πούλιος Αναστάσιος (Πορταριά Χαλκιδικής) απέσπασε 9 διακρίσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΓΕΥΣΗΣ ελιάς και Πατέ ελιάς

Με πρωτοβουλία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος 'Ολύμπιος Ζεύς' έγινε ένα σημαντικό βήμα για τη σωστή προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, με προσεγμένη στροφή προς την ποιότητα των επιτραπέζιων ελαιών.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ακτή Ελιάς ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΓΕΥΣΗΣ ελιάς και Πατέ ελιάς, στις 13 Μαΐου 2012, στο ξενοδοχείο Anthemus Sea, στη Νικήτη Χαλκιδικής, από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος “Ολύμπιος Ζεύς”.

Με πρωτοβουλία των αρχιμαγείρων έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη σωστή προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, με προσεγμένη στροφή προς την ποιότητα των επιτραπέζιων ελαιών, που είναι η ικανοποίηση των προσδοκιών του πελάτη – καταναλωτή. Η εστίαση του ανταγωνισμού στην ποιότητα έγινε με την ενεργοποίηση των αρχιμαγείρων, που ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλον τις προτιμήσεις των καταναλωτών, και κατηγοριοποιήθηκε από την Επιτροπή, με πρόεδρο τον κ. Γ. Παλησίδη (επιστημονικό σύμβουλο Chefs Club) επιστημονική επιμέλεια από τον δρ. Γ. Μπόσκου και συντονιστές τους chefs κ. Στράτο Μανόλη και κ. Χ. Γκότση.

Τα μέλη της Επιτροπής Γευσιγνωσίας ήταν οι κ.κ. Pronzato Herve (executive chef στο εστιατόριο “The Squirrel”), Ευάγγελος Αγάλου (πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης), Χρήστος Βογιάννου (εταιρεία Provil), Γιάννης Γιώργος (αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής), Γεωργία Γκρίντζαλη (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Τμ. Επιστ. της Διατροφής-Διαιτολογίας), Δημήτριος Δημητρός (αντιδήμαρχος Σιθωνίας), Φώτιος Καραφουλίδης (πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Β.Ελλάδας “Ολύμπιος Ζευς”), Αριστοτέλης Κόντος (επιχειρηματίας Anthemus Sea Hotel), Κυριακή Μάλαμα (σκηνοθέτης), Σοφία Μπουρνάτζη (Marketiste & PR Τουριστικών Προορισμών), Ρούλα Μυκονιάτη (Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής), Φάνης Νούτσος (διευθυντής Anthemus Sea Hotel), Μιχάλης Παναγιωτάκης (αντιπρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης), Μάγδα Πειστικού (αρχισυντάκτρια Food Service), Γεώργιος Πίττας (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας), Αθανάσιος Σκούρας (αντιπρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Αθηνών), Γεώργιος Σουλιώτης (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Τμ. Επιστ. της Διατροφής-Διαιτολογίας), Γρηγόριος Τάσσιος (πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής), Άρης Τσανακλίδης (executive chef) και Ειρήνη Τσανακτσίδου (εταιρεία Perbacco).

  • Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΓΕΥΣΗΣ ελιάς και Πατέ ελιάς ανέδειξε πολυνίκη επιχείρηση την Πούλιος Αναστάσιος (Πορταριά Χαλκιδικής) με 9 διακρίσεις, ανάμεσα στις οποίες 2 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα στην κατηγορία Ολόκληρη Ελιά (Πράσινη Χαραγμένη, Πράσινη Λεμονάτη, Πράσινη πικάντικη, Πράσινη με μπαχαρικά, Σταφιδάτη, Σταφίδα Ξυδάτη, Μαύρη Σταφίδα, Πράσινη με κόλλιανδρο & σκόρδο) καθώς και βραβείο κοινού.
  • Η ΔΕΑΣ ΑΕ (Καλύβες Χαλκιδικής) βραβεύτηκε με δύο χρυσά και ένα ασημένιο στην κατηγορία Γεμιστή Ελιά (αμύγδαλο & πάπρικα, σκόρδο & jepaleno, αμύγδαλο & jepaleno), ασημένιο και χάλκινο στην κατηγορία Πατέ (αγιορείτικο, bruschetta καλαμών), ασημένιο στην κατηγορία Ροδέλα Ελιάς (bruschetta), καθώς και βραβείου κοινού.
  • Η εταιρεία PELOPAC (Θεσσαλονίκη) πήρε χρυσό και ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Γλυκό Ελιά (Μαρμελάδα καλαμών, μαρμελάδα πράσινη), 2 ασημένια και ένα χάλκινο στην κατηγορία Πατέ Ελιάς (brusxhetta με λαχανικά, πράσινο πατέ, πατέ καλαμών) και ασημένιο στην κατηγορία Γεμιστή Ελιά (γεμιστή με τυρί).
  • Η εταιρεία PURE GREEK (Αθήνα) βραβεύτηκε με 2 ασημένια στην κατηγορία Ολόκληρη Ελιά (Πράσινη, Καλαμών), δύο ασημένια στην κατηγορία Πατέ Ελιάς (Καλαμών, Πράσινη) και 2 ασημένια στην κατηγορία Γεμιστή Ελιά (Πράσινη, με αμύγδαλο).
  • Η επιχείρηση ΕΛΙΑΝΘΟΣ (Πολύγυρος) πήρε ένα χρυσό και ένα ασημένιο στην κατηγορία Ολόκληρη Ελιά (Μαύρη αφυδατωμένη, Πράσινη χαρακτή) και ασημένιο στην κατηγορία Συσκευασία (Πράσινη Ελιά), ενώ πήρε και βραβείο κοινού.
  • Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ – OLYMP (Κατερίνη) βραβεύτηκε με ασημένιο και χάλκινο στην κατηγορία Ολόκληρη Ελιά (Καλαμών, Πράσινη) και ασημένιο στην κατηγορία Πατέ Ελιάς (Μαύρη ελιά), καθώς και με ασημένιο στην κατηγορία Συσκευασία (Γεμιστές).
  • Η ΡΟΗ ΑΕ (Καλοχώρι Χαλκίδας) πήρε χρυσό στην κατηγορία Ολόκληρη Ελιά (Φουρνιστές), ασημένιο στην κατηγορία Πατέ Ελιάς (Μαύρη) και ιδιαίτερη διάκριση με χρυσό βραβείο στην κατηγορία Συσκευασία (Φουρνιστές).
  • Η επιχείρηση TERRA NATURA (Σαμοθράκη) βραβεύτηκε με χάλκινο στην κατηγορία Ολόκληρη Ελιά (Θρούμπες) και χρυσό στην κατηγορία Συσκευασία (θρούμπες).
  • Ασημένιο Βραβείο αποδόθηκε στο Πατέ Ελιάς ΕΛΙΑΓΝΗ της ΚΟΤΙΝΟΣ (Πλατανοχώρι Χαλκιδικής) και στην ΘΡΟΥΜΠΑ ΒΑΡΕΛΙΣΙΑ της ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ (Καλύβες Χαλκιδικής), ενώ Χάλκινο Βραβείο δόθηκε στο γλυκό από ελιά με ολόκληρη ελιά και κρασί & βότανα της ΠΥΛΙΑΚΗΣ ΓΗΣ (Καλαμάτα), στις ολόκληρες πατητές της ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (Αλεξανδρούπολη) και στην ολόκληρη Καλαμών της ELYON (Αθήνα).

Οι διακριθέντες θα μπορούν αν έχουν το ειδικό σήμα του CHEFS Club στις συσκευασίες που διακρίθηκαν στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Flavor & Taste “Επιτραπέζια Ελιά & Πατέ Ελιάς”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024