Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟ Thomas Cook ελπίζει σε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη
S. Weihagen: "Η έξοδος από το ευρώ θα εκτοξεύσει τις πωλήσεις τουριστικών πακέτων στη χώρα"

Ο Thomas Cook ελπίζει σε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ το πιθανότερο είναι ότι θα οδηγήσει σε συμφέρουσες για τους τουρίστες διακοπές στη χώρα και ανταγωνιστικοί προορισμοί όπως η Ισπανία θα ζημιωθούν, δήλωσε ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος του Thomas Cook, Sam Weihagen.

Ο βρετανικός T.O. Thomas Cook αναμένει αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα, εάν η χώρα βγεί από την Ευρωζώνη, καθώς οι διακοπές εδώ θα συμφέρουν κατά πολύ από οικονομικής άποψης. “Εάν η Ελλάδα αφήσει το ευρώ, το γεγονός αυτό θα είναι πολύ προσοδοφόρο για την τουριστική βιομηχανία”, αναφέρει ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος του Thomas Cook, Sam Weihagen.

“Το πιθανότερο είναι ότι οι διακοπές στην Ελλάδα θα γίνουν περισσότερο συμφέρουσες για τους τουρίστες από ό,τι είναι σήμερα και προορισμοί όπως η Ισπανία θα έχαναν σε ανταγωνιστικότητα”, δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Ο ηλικίας 171 ετών τουριστικός οργανισμός ανέφερε ότι οι κρατήσεις από τη Γερμανία για την Ελλάδα εμφανίζουν ετήσια πτώση κατά 20%, αλλά οι κρατήσεις από άλλες χώρες ισορρόπησαν την κατάσταση.

Ο φορτωμένος με χρέη Thomas Cook, δημοσίευσε ζημίες προ φόρων ύψους 328.300.000 λιρών (509.200.000 δολ.), για μια περίοδο έξι μηνών έως το τέλος Μαρτίου 2012, περίπου 40% μεγαλύτερη από ό,τι οι ζημίες που αναφέρθηκαν κατά την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν. Τα έσοδα αυξήθηκαν 2,4%, σε 3,51 δισ. λίρες. Η εταιρεία, η οποία είχε ήδη εμφανλίσει απώλειες 263 εκατ. λιρών τη χειμερινή περίοδο, έχει ήδη εξασφαλίσει πακέτο διάσωσης 1,4 δισ. λιρών από τους δανειστές της. Τα σχέδια ανάκαμψής της έχουν κάνει πρόοδο και οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες.

Ο Thomas Cook έχει πληγεί σκληρά από τις σκληρές συνθήκες της αγοράς, ειδικά στη Βρετανία, όπου βασικός πυρήνας των πελατών του είναι οικογένειες με μικρά παιδιά, κατηγορία που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική ύφεση. Επίσης, ο ταξιδιωτικός οργανισμός έχει πληγεί από τις ταραχές σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Αίγυπτος, η Τυνησία και το Μαρόκο.Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ το πιθανότερο είναι ότι θα οδηγήσει σε συμφέρουσες για τους τουρίστες διακοπές στη χώρα και ανταγωνιστικοί προορισμοί όπως η Ισπανία θα ζημιωθούν, δήλωσε ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος του Thomas Cook, Sam Weihagen.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024