Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟ Kuoni Travel δηλώνει την υποστήριξη του στο κρητικό τουριστικό προϊόν
Ο Kuoni Travel φέρνει περίπου 350.00 τουρίστες ετησίως στην Ελλάδα

Ο Kuoni Travel δηλώνει την υποστήριξη του στο κρητικό τουριστικό προϊόν

Με τιμώμενο πρόσωπο τον διευθύνοντα σύμβουλο του Kuoni Apollo, Peter Rothwell, πραγματοποίηθηκε χθες στο Ρέθυμνο το ετήσιο συνέδριο του ελβετικού Tour Operator.

Στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε χθες το ετήσιο συνέδριο του ελβετικού tour operator Kuoni Travel, με συμμετοχή μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου, αλλά και μετόχων του, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στο εξωτερικό. Στην εκδήλωση, με συμμετοχή και παρουσία τοπικών παραγόντων, ξενοδόχων και τουριστικών επιχειρηματιών, μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γιάννης Ρέτσος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μανώλης Τσακαλάκης και ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Ανδρέας Μεταξάς.

Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του Kuoni Apollo, Peter Rothwell. Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του κ. Rothwell, υπάρχει ένα γενικό ‘πάγωμα’ των κρατήσεων προς την Ελλάδα από τα μέσα Μαΐου, περισσότερο από χώρες όπως η Γερμανία, ωστόσο χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η ανάσχεση του ρυθμού των κρατήσεων είναι μικρότερη στις σκανδιναβικές αγορές και ειδικά για την Κρήτη. “Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στη χώρα, η εταιρεία, που δουλεύει κυρίως με τη σκανδιναβική και λιγότερο με την ελβετική αγορά, είναι με θετικό πρόσημο αυτόν το χρόνο, κάτι που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό”.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΠΟΞ ανέφερε: “Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολη και ιδιαίτερη η χρονιά φέτος, ερχόμασταν και από μια επιτυχημένη χρονιά με ρεκόρ αφίξεων. Ωστόσο, από την έκθεση του Βερολίνου και μετά είδαμε μια ανατροπή στο αρνητικό κλίμα προς το καλύτερο, ειδικά στις αγορές που παρουσίαζαν τη μεγαλύτερη υστέρηση, όπως η Γερμανία. Όμως, δυστυχώς, από τις 6 Μαΐου και μετά βλέπουμε μια εικόνα πολιτικής και οικονομικής αστάθειας προς το εξωτερικό που έχει οδηγήσει σε μεγάλο ‘πάγωμα’ κρατήσεων, που δεν προβλέπετεια να αλλάξει μέχρι τις εκλογές. Εφόσον αναδειχθεί κυβέρνηση σταθερή, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, τότε μπορεί να δούμε μέρος των κρατήσεων που έχουν χαθεί αυτήν τη στιγμή να ανακτάται τους επόμενους μήνες. Δεν πιστεύω ότι θα δούμε τα περυσινά νούμενα, αλλά θεωρώ ότι δεν πρόκειται για μια χαμένη χρονιά. Όλα αυτά θα εξωρτηθούν από την εικόνα που θα έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό”.

Ο προεδρος των Ξενοδόχων Ρεθύμνμου τόνισε ότι η διοργάμωση του συνεδρίου του Kuoni αποτελεί μεγάλη τιμή για την πόλη και η σημειολογική του σημασία είναι μεγάλη και για την Ελλάδα και την Κρήτη. Ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε ότι η διοργάνωση του συνεδρίου είναι ενα πολύ σημαντικό γεγονός για την Κρήτη. “Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε κάθε προσπάθεια για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και θεωρούμε ότι τα επόμενα χρόνια ο τουρισμός θα είναι ο πυλώνας ανάπτυξης του τόπου”, δήλωσε.

Από την πλευρά του,ο δήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Μαρινάκης, είπε: “Για εμάς σηματοδοτεί τη διάθεση του οργανισμού να υποστηρίξει τη χώρα και το Ρέθυμνο. Είμαστε ευγνώμονες γι’αυτό και θεωρώ ότι είναι από τους πιο αξιόπιστους συνομιλητές μας στο εξωτερικό. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι φέρνουν 180.000 περίπου τουρίστες, εκ των οποίων οι 40.000 έρχονται στο Ρέθυμνο. Είναι στο χέρι μας να γίνουμε καλύτεροι, να υποστηρίξουμε το τουριστικό μας προϊόν, που είναι ο σημαντικότερος πόρος για τη περιοχή, να βοηθήσουμε την ανάπτυξη και να πλήξουμε την ανεργία”, κατέληξε.

Τέλος, ο κ. Μεταξάς μίλησε για μεγάλη μείωση στο χρόνο παραμονής των επισκεπτών και ευχήθηκε η μείωση της τουριστικης κίνησης φέτος να μην ξεπεράσει το 10%, “αν και για το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου ξεπέρασε το 30%”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024