Τελευταία νέα
ΑρχικήUncategorizedΣτα Χανιά ο Peter Long (TUI), καλεσμένος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων
Η σημασία και η συμβολή της TUI Travel στα Χανιά

Στα Χανιά ο Peter Long (TUI), καλεσμένος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΧΑΝΙΑ – ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ TUI Travel LPC: Η TUI διακινεί στην Ελλάδα περίπου 1.500.000 τουρίστες, εκ των οποίων οι 490.000 στην Κρήτη. Μόνο όμως 9.000 τουρίστες από αυτούς φτάνουν στα Χανιά. Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Travel LPC κ. Peter Long, πιστεύει ότι στο τέλος του χρόνου η πτώση θα φτάσει το 15%.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΧΑΝΙΑ – ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ TUI Travel LPC: Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, η μεγαλύτερη ένωση ξενοδόχων της Ελλάδας με 450 μέλη, κάλεσε πριν λίγες μέρες στα Χανιά τον διευθύνοντα σύμβουλο της TUI Travel LPC κ. Peter Long, με στόχο να τον τιμήσει. Στην εκδήλωση που είχε θέμα “Η σημασία και η συμβολή της TUI Travel στα Χανιά” ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης, βράβευσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της TUI. Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του τουρισμού και ιδίως των υποδομών. Αναφέρθηκε στο αεροδρόμιο των Χανίων και τη βελτίωση των υποδομών του, όπως και στην αρμονική συνεργασία των φορέων του τουρισμού. Σε δύο μήνες μάλιστα θα ξεκινήσει και τη λειτουργία της η Εταιρία Τουρισμού Κρήτης, που εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται στη διαδικασία συγκρότησης. Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης για τις δράσεις τουριστικής προβολής μέσω του ΕΣΠΑ ορίσθηκε μετά από διαγωνισμό η εταιρεία Altervision.

Ο κ. Long, στην ομιλία του, αναφέρθηκε σε πολλά καίρια σημεία, τονίζοντας όμως συνέχεια την ανάγκη για ακόμα χαμηλότερες τιμές από την πλευρά των ξενοδόχων. Η TUI διακινεί στην Ελλάδα περίπου 1.500.000 τουρίστες, εκ των οποίων οι 490.000 στην Κρήτη. Μόνο 9.000 τουρίστες από αυτούς φτάνουν στα Χανιά, ποσοστό που είναι πολύ μικρό. Επίσης, αυτή τη στιγμή όπως είναι γνωστό υπάρχει μια πτώση περίπου 20% η οποία πιστεύει ότι στο τέλος του χρόνου θα φτάσει το 15%. Βέβαια, διευκρίνισε ότι η κακοκαιρία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη βοηθά την Ελλάδα.

Στην ερώτηση του Travel Daily News για το αν η περυσινή αύξηση του τουρισμού που σημειώθηκε στη χώρα μας οφείλεται στη λεγόμενη “Αραβική άνοιξη” και στις αφίξεις τουριστών που σκόπευαν να πάνε στα παράλια της Βόρειας Αφρικής στη χώρα μας, ο κ. Long ανέφερε ότι, πέρσι η Ελλάδα είχε μια ευκαιρία να αναδείξει αυτό που έχει να προσφέρει στους ξένους τουρίστες, γεγονός όμως που δεν έκανε. Είπε ότι “η αύξηση δεν οφείλεται στην “Αραβική άνοιξη”, αλλά αυτήν τη στιγμή συμβαίνει το αντίθετο. Η Ελλάδα χάνει τουρίστες, και δεν έχει φέτος την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει κάτι καλύτερο”. Παρά το γεγονός, ότι η γενική του στάση ήταν φιλική και υπέρ της Ελλάδας ως χώρα προορισμού διακοπών, ο κ. Long έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην αρνητική εικόνα που καλλιεργούν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, που δημιουργούν μια αρνητική αντίληψη για την χώρα μας. με αποτέλεσμα να αποτρέπονται οι ξένοι τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα, ενώ ως αντίδοτο πρότεινε τις ακόμα χαμηλότερες τιμές.

Το θέμα των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους δείχνει επίσης να τον απασχολεί, ιδιαίτερα μάλιστα το γεγονός ότι ορισμένοι προορισμοί για να προσελκύσουν πτήσεις συμβάλουν στα διαφημιστικά έξοδα αυτών των εταιρειών. Π.χ., η Raynair πετά στα Χανιά και ο κ. Long δήλωσε ότι δε συμφωνεί με το γεγονός ότι η εταιρεία αυτή απολαμβάνει άλλους όρους από τις υπόλοιπες. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι, όπου πετά, απαιτεί να έχει τους καλύτερους όρους μεταχείρισης. Τόνισε μάλιστα ότι οι επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους παραμένουν πολύ λιγότερες μέρες στους προορισμούς (συνήθως 4-5) από ό,τι οι δικοί του πελάτες, υπονοώντας ότι οι προορισμοί επωφελούνται περισσότερο από τους τουρίστες των Tour Operators. Οι πελατες ξοδεύουν περισσοτερα λεφτα όταν κλεινουν έτσι τις διακοπές τους και ιδιαίτερα όταν αγοράζουν διακοπές all-inclusive.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024