Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΛογοτεχνική εκδήλωση στο Sofitel Athens Airport
Oι λογοτεχνικές "αποδράσεις" γίνονται σε όλα τα Sofitel παγκοσμίως

Λογοτεχνική εκδήλωση στο Sofitel Athens Airport

Στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας το ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport διοργάνωσε την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 μία λογοτεχνική εκδήλωση με την παρουσία της συγγραφέα Valentine Goby.

Οι λογοτεχνικές “αποδράσεις” (Escales Litteraire) πραγματοποιούνται σε όλα τα ξενοδοχεία Sofitel παγκοσμίως. Ένας συγγραφέας επισκέπτεται ένα ξενοδοχείο Sofitel, μία διαφορετική πόλη, μία ξεχωριστή κουλτούρα, για να μπορέσει να εμπνευστεί από αυτά, να μοιραστεί τις εμπειρίες του, τα συναισθήματα του, τις εντυπώσεις του και να γράψει ένα άρθρο που στην συνέχεια θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα Figaro, στο ένθετο “Le Figaro Litteraire”. Αυτό το πολιτιστικό διάλειμμα, όπου τα ταξίδια, η λογοτεχνία, οι πελάτες και οι συγγραφείς ενώνονται, προβάλλει με ακρίβεια την βαθιά επιθυμία των Sofitel να αναδείξουν και να τιμήσουν τις διαφορετικές πλούσιες κουλτούρες του κόσμου μας. Έτσι, στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας, και το ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport διοργάνωσε την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 μία λογοτεχνική εκδήλωση με την παρουσία της συγγραφέα Valentine Goby.

Η Valentine Goby, ταλαντούχα Γαλλίδα συγγραφέας, γεννήθηκε το 1974 στην πόλη Grasse. Μετά τις σπουδές της στη «Sciences Po», έκανε ανθρωπιστικά ταξίδια στο Hanoi και την Manille. Ξεκίνησε τις δημοσιεύσεις μετά την επιστροφή της στο Παρίσι. Η Valentine Goby έχει τιμηθεί πολλές φορές από τις εκδόσεις Hachette, έχει πάρει το βραβείο “Jeunes ecrivain” και το βραβείο “Mediterranee des Jeunes” το 2002, επίσης το πρώτο βραβείο μυθιστορήματος του Πανεπιστημίου της Artois,  καθώς και τα βραβεία “Palissy” και “Rene-Fallet” το 2003.

Με αφορμή την επίσκεψής της στο Sofitel Athens Airport, την Παρασκευή 15 Ιουνίου παρουσίασε το τελευταίο της βιβλίο “Banquises”. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης δέχτηκε ερωτήσεις από τον Γάλλο συγγραφέα και δημοσιογράφο Denis Labayle και την ανταποκρίτρια του France 24, της Figaro και του France Culture στην Ελλάδα, Αλεξία Κεφαλά, και στην συνέχεια από το κοινό. Έπειτα υπέγραψε το βιβλίο της και το χάρισε σε όλους τους παρευρισκόμενους. Η βραδιά έκλεισε με cocktail και ανταλλαγή απόψεων από τους λάτρεις της γαλλικής λογοτεχνίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024