Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΣταθερές οι κρατήσεις για τουρισμό πολυτελείας στην Ελλάδα
Η μέση τιμή κράτησης στην Ελλάδα μειώθηκε πάνω από 37%

Σταθερές οι κρατήσεις για τουρισμό πολυτελείας στην Ελλάδα

Ο αριθμός των κρατήσεων στις 94 ελληνικές βίλες που διαχειρίζεται η διεθνής συμβουλευτική εταιρεία ενοικίασης κατοικιών Luxury Retreats αυξήθηκε κατά 10% την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2012.

Η ετήσια ζήτηση για ενοικίαση βιλών στην Ελλάδα παραμένει σταθερή, αναφέρει η διεθνής συμβουλευτική εταιρεία ενοικίασης κατοικιών Luxury Retreats. “Οι δουλειές συνεχίζονται ως συνήθως για εμάς όσον αφορά στις κρατήσεις σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Σαντορίνη και η Κρήτη”, λέει ο πρόεδρος της εταιρείας Joe Poulin.

Παρά τις αναφορές για μείωση των τουριστικών εσόδων κατά 15% το α΄ τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, ο αριθμός των κρατήσεων στις 94 ελληνικές βίλες που διαχειρίζεται η Luxury Retreats στην πραγματικότητα αυξήθηκε κατά 10% την περίοδο Ιαν.-Απρ. 2012, εν μέρει χάρη στις προσπάθειες των τοπικών εταίρων της επιχείρησης.

“Η σημασία του τουρισμού για την τοπική οικονομία και την απασχόληση στα ελληνικά νησιά δεν μπορεί να παραβλεφθεί. Οι τουριστικοί συνεργάτες μας στην Ελλάδα παραμένουν προσηλωμένοι στην παροχή μιας ιδιαίτερης εμπειρίας διακοπών για κάθε έναν από τους επισκέπτες μας”, λέει ο Poulin.

Ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του ΣΕΤΕ έχει δηλώσει: “Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους  διεθνείς, δυναμικούς τουρίστες μας ότι δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να έρθουν στη χώρα μας. Προσπαθούμε να αλλάξουμε τον τρόπο διοίκησης και οικονομίας της χώρας, αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει την ποιότητα των διακοπών”.

“Ενώ ο αριθμός των κρατήσεων βιλών πολυτελείας έχει παραμείνει αμετάβλητος, οι επισκέπτες φαίνεται να είναι περισσότερο προσεκτικοί στις επιλογές τους”, λέει ο Poulin. “Εκεί που έχουμε παρατηρήσει επίπτωση είναι στο μέσο όρο αξίας της ελληνικής κράτησης. Δηλαδή, ακόμα και η πιο δημοφιλής βίλα μας στην Ελλάδα φέτος, βρίσκεται σε προσιτή τιμή”.

Στην πραγματικότητα, η μέση τιμή κράτησης στην Ελλάδα από την Luxury Retreats μειώθηκε πάνω από 37%, από 13.251 δολ. την περίοδο Ιαν.-Απρ. 2011 στα 8.309 δολ. για την ίδια περίοδο το 2012.

Η πραγματική δοκιμασία θα είναι η περίοδος αιχμής του καλοκαιριού στην Ελλάδα, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, που αντιπροσωπεύει ποσοστό 54% των διεθνών τουριστικών αφίξεων της χώρας το 2011.

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου, όταν και επετεύχθη συμφωνία μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού, οι αγορές αναμένουν να δουν τις επιπτώσεις που το γεγονός αυτό θα έχει για τον τουρισμό. “Θα παρακολουθούμε τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής τις προσεχείς εβδομάδες”, λέει ο Poulin. “Οι κρατήσεις αυτές αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό τμήμα των θερινών μας δραστηριοτήτων, συνεπώς αυτές οι τελευταίες εξελίξεις μπορεί να έχουν θετική επίδραση”.

Στη φωτογραφία, η Royal Spa Villa της Luxury Retreats, στο Τραγάκι Ζακύνθου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024