Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞεκινά το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους" από τον ΕΟΤ
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων

Ξεκινά το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους" από τον ΕΟΤ

Οι κάτοχοι των δελτίων 'Τουρισμός για όλους' Εξαήμερων Διακοπών του ΕΟΤ έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την επικράτεια, από τον Αύγουστο του 2012 έως τις 31 Μαΐου 2013.

Με απόφαση της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη, ενεργοποιήθηκε  το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ “Τουρισμός για όλους”. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε και αποσκοπεί στην αναθέρμανση της εσωτερικής αγοράς, που σύμφωνα με στοιχεία επίσημων τουριστικών φορέων έχει πληγεί σοβαρά από την κρίση.

Το Πρόγραμμα, που απευθύνεται σε  81.200 άτομα, περιλαμβάνει τα υποπρογράμματα Εξαήμερων Διακοπών (5 διανυκτερεύσεις ) με διάρκεια από τον Αύγουστο 2012 ως τις 31 Μαΐου 2013 και Τρίτης Ηλικίας με διάρκεια από την 1 Οκτωβρίου 2012 ως τις 31 Μαΐου 2013. Στο Πρόγραμμα Εξαήμερων Διακοπών μπορούν να συμμετέχουν με εισοδηματικά κριτήρια  υπάλληλοι και συνταξιούχοι με τα προστατευόμενα μέλη τους που δεν ήταν δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Oργανισμού Eργατικής Eστίας ή του Oργανισμού Aγροτικής Eστίας. Επίσης άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, πολύτεκνοι κ.ά.

Το όριο του εισοδήματος για μεμονωμένους δικαιούχους είναι ατομικό εισόδημα 18.000 ευρώ, για δικαιούχους με οικογενειακό εισόδημα 31.000 ευρώ και για τρίτεκνους με οικογενειακό εισόδημα 40.000 ευρώ. Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ.

Ο ΕΟΤ έχει απευθύνει ήδη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους επιχειρηματίες ξενοδόχους για την συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοίνωση για τους δικαιούχους του προγράμματος και τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, έχουν όλα τα δικαιολογητικά σε ισχύ και περιλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του προγράμματος.

Ο ΕΟΤ επιδοτεί τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ανά άτομο / ανά διανυκτέρευση ως εξής:

  • Ξενοδοχεία, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις: 14,00 ευρώ
  • Ενοικιαζόμενα Δωμάτια / Διαμ/τα ή Οικίσκοι Κατασκηνώσεων: 12,00 ευρώ
  • Κατασκηνώσεις (θέση σκηνής, τροχόσπιτου): 6,00 ευρώ.

Σε περίπτωση που κάποιο από τα πιστοποιητικά με περιορισμένη ισχύ (πιστοποιητικό πυρασφάλειας, άδεια για τη λειτουργία χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος) έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει κατά τη διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος, η επιχείρηση οφείλει να εξασφαλίσει έγκαιρα την ανανέωση του, διαφορετικά και παρ’ ότι ενταγμένη στο πρόγραμμα,  δε θα έχει δικαίωμα να ενοικιάζει δωμάτια στους δικαιούχους του Προγράμματος  μετά τη λήξη του συγκεκριμένου πιστοποιητικού.

Παράβαση του παραπάνω εδαφίου θα έχει ως συνέπεια ο ΕΟΤ να μην επιδοτήσει τις επιχειρήσεις για τις διανυκτερεύσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την περίοδο μη ισχύος του πιστοποιητικού.

Υπεύθυνες δηλώσεις των επιχειρηματιών που αντικαθιστούν άδειες και σήματα ή οποιοδήποτε άλλο απαιτούμενο δικαιολογητικό δε γίνονται δεκτές και το κατάλυμα δεν θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα.

Τα δελτία Εξαήμερων διακοπών θα διατίθενται από τα Κ.Ε.Π. όλης της Επικράτειας, καθημερινά εκτός αργιών, καθ’όλη τη διάρκεια του Προγράμματος και μέχρις εξαντλήσεως των 76.200 δελτίων που θα διατεθούν συνολικά για το συγκεκριμένο υποπρόγραμμα.

Η περίοδος λειτουργίας των καταλυμάτων καθορίζεται ελεύθερα από τις τουριστικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, υπό την προϋπόθεση να είναι εντός της χρονικής περιόδου εφαρμογής του Προγράμματος. Η καθορισμένη από την επιχείρηση περίοδος λειτουργίας των καταλυμάτων, η οποία αναφέρεται και στον ηλεκτρονικό κατάλογο, είναι δεσμευτική για το κατάλυμα και  δεν επιτρέπεται η εκ των υστέρων αλλαγή της δηλωμένης στον ΕΟΤ χρονικής περιόδου συμμετοχής του καταλύματος.

Σημειώνεται ότι η ενεργοποίηση του σχετικού Προγράμματος είναι ο πρώτος από τους άμεσους στόχους του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού. Υλοποιείται για την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και εξασφαλίζει διακοπές χαμηλού κόστους σε κοινωνικές ομάδες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Έτσι, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, στη διατήρηση θέσεων εργασίας και στην επιβίωση της συνδεδεμένης με το τουρισμό επιχείρησης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΕΞΑΗΜΕΡΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ Ε.Ο.Τ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024