Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΣε αγορά μαρινών στην Ελλάδα προσανατολίζεται ο τουκικός όμιλος DOGUS
Επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ

Σε αγορά μαρινών στην Ελλάδα προσανατολίζεται ο τουκικός όμιλος DOGUS

Την απόκτηση τεσσάρων μαρινών στην Κέρκυρα, τη Λευκάδα και την Πελοπόννησο στοχεύει ο τουρκικός όμιλος DOGUS Holding A.Ş., με συνολική χωρητικότητα 3.755 ιδιωτικών σκαφών.

Ο όμιλος DOGUS Holding A.Ş., ένας από τους μεγαλύτερους στον τραπεζικό, βιομηχανικό, κατασκευαστικό και τουριστικό τομέα στην Τουρκία, ανακοίνωσε, σύμφωνα με έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, ότι σχεδιάζει να αγοράσει τέσσερις μαρίνες στην Κέρκυρα, τη Λευκάδα και την Πελοπόννησο, συνολικής επένδυσης 20 εκατ. ευρώ.

“Κάθε κρίση είναι μια ευκαιρία”, σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος του τουρκικού ομίλου Husnu Akhan στην εφημερίδα Milliyet, αναφερόμενος στην επένδυση, ύψους 20 εκατ. ευρώ, αποκτησης μαρινών στην Κέρκυρα, τη Λευκάδα και την Πελοπόννησο. “Ο Όμιλος αναμένει την τελική έγκριση από το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού, ένα ή δύο μήνες μετά από την οποία αναμένεται να ξεκινήσουν ανακαινίσεις σε μερικές από τις μαρίνες”, δήλωσε ο Akhan.

Οι μαρίνες έχουν συνολική χωρητικότητα 3.755 ιδιωτικών σκαφών, σχεδόν 50% περισσότερο από την τρέχουσα ικανότητα φιλοξενίας της εταιρείας στην Τουρκία. Ο Όμιλος απέκτησε επίσης τρεις μαρίνες στην Κροατία τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. “Κάθε κρίση δημιουργεί ευκαιρίες. Και αυτή η κρίση δεν πρόκειται να διαρκέσει για πάντα”, δήλωσε ο Akhan για την ελληνική οικονομική κρίση και την ευρωπαϊκή ύφεση.

Δεδομένου ότι οι τιμές για τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους συνεχίζουν να πέφτουν, ο Akhan είπε ότι ο ίδιος -και άλλοι Τούρκοι επενδυτές- πιθανόν να συνεχίσουν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. “Σχεδιάζουμε την εξέταση επενδύσεων στον τομέα των υπηρεσιών αυτήν τη στιγμή και σχεδιάζουμε να κάνουμε τις μαρίνες κοινωνικά κέντρα για τις πόλεις. Αυτό θα σήμαινε yacht clubs, εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία. Εξετάζουμε ολες τις λεπτομέρειες”, κατέληξε.

Στη φωτογραφία, η μαρίνα Λευκάδας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024