Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΣύλληψη υπαλλήλου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου για παθητική δωροδοκία
Είχε προηγηθεί καταγγελία επαγγελματία στο χώρο του επαγγελματικού τουρισμού σκαφών

Σύλληψη υπαλλήλου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου για παθητική δωροδοκία

Ταμίας της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για παθητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος και απόπειρα εκβίασης.

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων 52χρονη δημόσιος υπάλληλος της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ. Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος και απόπειρα εκβίασης. Είχε προηγηθεί καταγγελία ιδιώτιδας, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του επαγγελματικού τουρισμού σκαφών, σύμφωνα με την οποία η 52χρονη δημόσιος υπάλληλος απαίτησε αρχικά το ποσό των 1.500 ευρώ και μετά από διαπραγματεύσεις το ποσό των 1.000 ευρώ, για να τακτοποιήσει αίτημά της σχετικά με τη μετακίνηση – ελλιμενισμό σκαφών της σε προωθημένο σημείο της Μαρίνας Αλίμου.

Προχθές το μεσημέρι, σε προκαθορισμένο ραντεβού στα γραφεία του υποκαταστήματος της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου στη Μαρίνα Αλίμου, η 52χρονη αφού παρέλαβε το προσημειωμένο ποσό των 1.000 ευρώ συνεληφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Και παράνομες συναλλαγές υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης για επιδοτήσεις τουριστικών μονάδων
Εν τω μεταξύ, σκάνδαλο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με πλαστές εγγυητικές επιστολές τραπεζών, φέρεται να έχει ανακαλύψει το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που εξετάζει, τους τελευταίους μήνες, τις παράνομες συναλλαγές υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τη διαδικασία επιδοτήσεων τουριστικών μονάδων. Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης φέρεται να έχουν αποδεχθεί, παρατύπως τουλάχιστον, τρεις πλαστές εγγυητικές επιστολές ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ που τους παρέδωσαν υποψήφιοι “επενδυτές”, προκειμένου να επιχορηγηθούν. Επιπλέον σε σειρά περιπτώσεων διαπιστώθηκε ότι παραβιάζονταν οι διαδικασίες προτεραιότητας για την εξέταση των σχετικών φακέλων, κάτι που θεωρείται δείγμα ότι υπήρξαν παράνομες συναλλαγές για να δίνονται γρήγορα και ανεξέλεγκτα κοινοτικά κονδύλια στους ιδιώτες.

Αφορμή της έρευνας αποτελεί η επ’αυτοφώρω σύλληψη, στις αρχές Μαρτίου 2012, δύο υπαλλήλων του αρμοδίου τμήματος του Υπουργείου Ανάπτυξης, τη στιγμή που έπαιρναν μίζα ύψους 120.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας στην Αργολίδα, κ. Άρη Μάρκου, προκειμένου να του παραδοθούν τα χρήματα της επιχορήγησής του, 10 εκατ. ευρώ. Παρόμοιο κρούσμα υπήρξε και στις αρχές Μαΐου, όταν συνελήφθησαν δύο άλλοι υπάλληλοι του υπουργείου να παίρνουν μίζα 10.000 ευρώ από ξενοδόχο του Ηρακλείου.

Ύστερα από την αποκάλυψη της υπόθεσης του ξενοδόχου από το Ναύπλιο άρχισε έρευνα στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ανάπτυξης από τους ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι εξέτασαν τους φακέλους εκατοντάδων επιδοτήσεων και οι οποίοι φέρεται να έχουν ανακαλύψει σωρεία παρανομιών και παρατυπιών. Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις εντοπίσθηκαν από τους επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης, πλαστές εγγυητικές επιστολές που είχαν καταθέσει οι υποψήφιοι επενδυτές και οι οποίες δεν ελέγχθηκαν από τους αρμοδίους υπαλλήλους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024