Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠτώχευση του πολωνικού tour operator Sky Club
Πολωνοί τουρίστες του Sky Club παραθερίζουν και στην Ελλάδα

Πτώχευση του πολωνικού tour operator Sky Club

Τα πολωνικά προξενεία των χωρών στις οποίες βρίσκονται επί του παρόντος Πολωνοί τουρίστες του πτωχευθέντος οργανισμού Sky Club, είναι σε ετοιμότητα, για να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Η κορυφαία πολωνική ταξιδιωτική εταιρεία Sky Club πτώχευσε, όπως ανακοινώθηκε επισήμως την Τετάρτη 4 Ιουλίου, αφήνοντας τις πολωνικές αρχές μόνες να προσπαθούν να φέρουν χιλιάδες τουρίστες πίσω στη χώρα εν μέσω της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών.

“Η διοίκηση της Sky Club μόλις ανακοίνωσε ότι η εταιρεία κήρυξε πτώχευση”, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης της Βαρσοβίας Adam Struzik, στους δημοσιογράφους.

Το Polskie Radio και το κανάλι TVP αναφέρουν ότι 6.000 άτομα (ενώ το wp.pl αναφέρει 9.500) βρίσκονται σε διακοπές “κλεισμένες” από την Sky Club, στις χώρες Βουλγαρία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο, Μαρόκο, Τυνησία και Κούβα. Καθώς το Sky Club είχε έδρα του τη Βαρσοβία, δήλωσε ότι οι περιφερειακές αρχές της πόλης κινητοποιήθηκαν για να επιστρέψουν οι τουρίστες πίσω στη χώρα. “Το κόστος της διαδικασίας θα καλυφθεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες”, πρόσθεσε.

“Ποσό εγγύησης 25 εκατ. ζλότι (περίπου 5 εκατ. ευρώ) είναι διαθέσιμο, ώστε να καλυφθούν τα εξοδα επιστροφής των Πολωνών τουριστών και να πληρωθούν όσοι έχουν ήδη δώσει χρήματα για διακοπές, τις οποίες τώρα δε θα πραγματοποιήσουν”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Sky Club, Kalina Paluch.

“Η Sky Club Management Ltd είναι έτοιμη να συνδράμει και να συνεργαστεί με την Περιφέρεια Mazowieckie (της Βαρσοβίας), προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή των τουριστών στη χώρα και να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που συνδέονται με την πρόωρη λήξη των διακοπών τους”, αναφέρει η εταιρεία σε δήλωσή της.

Τα πολωνικά προξενεία των χωρών στις οποίες βρίσκονται επί του παρόντος Πολωνοί τουρίστες είναι σε ετοιμότητα για να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024