Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑύξηση 14,5% στα έσοδα από τον τουρισμό σημειώνει η Κύπρος
Θεαματική η αύξηση από τη Ρωσία

Αύξηση 14,5% στα έσοδα από τον τουρισμό σημειώνει η Κύπρος

Το α΄ εξάμηνο του 2012, η συνολική αύξηση στις αφίξεις στην Κύπρο ήταν 2,8%. Από τα στοιχεία καταγράφεται μικρότερη μείωση από κάποιες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο απ’ό,τι αναμενόταν, ενώ από άλλες ευρωπαϊκές χώρες καταγράφεται αύξηση ενώ αναμενόταν μείωση.

Με αύξηση στα έσοδα από τον τουρισμό της τάξης του 14,5% σε σχέση με πέρυσι, έκλεισε ο φετινός Ιούνιος, ενώ υπήρξε και παράλληλη αύξηση των αφίξεων, δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Νεοκλής Συλικιώτης, μετά από συνάντηση με το Δ.Σ. του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Ο υπουργός ανέφερε ότι το α΄ εξάμηνο του 2012, η συνολική αύξηση στις αφίξεις ήταν 2,8% και πρόσθεσε ότι αυτό είναι σημαντικό, αφού όπως είπε, υπήρχαν κάποιες ανησυχητικές τάσεις στην αρχή της χρονιάς. Όπως επεσήμανε ο Ν. Συλικιώτης, έγιναν προσπάθειες να διατηρηθούν οι αφίξεις στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, όταν καταγράφηκαν σημαντικές αυξήσεις της τάξης του 10% στις αφίξεις και 13% στα έσοδα σε σχέση με το 2010.

Ανέφερε, επίσης, ότι από τα στοιχεία καταγράφεται μικρότερη μείωση από κάποιες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο απ’ό,τι αναμενόταν, ενώ από άλλες ευρωπαϊκές χώρες καταγράφεται αύξηση ενώ αναμενόταν μείωση. Σημείωσε, επίσης, ότι καταγράφεται θεαματική αύξηση από τη Ρωσία και ότι και η φετινή χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο. Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι αυτό που έχει περισσότερη σημασία δεν είναι να αυξάνονται οι αφίξεις και τα έσοδα, αλλά να συνεχιστεί η προσπάθεια για προβολή και η προσπάθεια για λήψη μέτρων, όπως απλοποιήσεις στη θεώρηση διαβατηρίων και εγκαθίδρυση νέων πτήσεων, που θα βοηθήσουν την αύξηση ιδιαίτερα από νέες αγορές. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες και από την πλευρά του κράτους και από την πλευρά των ιδιωτών για βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου, ώστε να διατηρηθούν αυτές οι αγορές.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024