Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΠανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφας στο Πήλιο
Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου

Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφας στο Πήλιο

Στους στόχους της 3η Πανελλήνιας Γιορτής Μανιταριού Τρούφας με τίτλο 'Τρούφα. Μύθος και πραγματικότητα', περιλαμβάνεται τόσο η γνώση και η διάδοσή της αναφορικά με το μανιτάρι τρούφα, καθώς και προσέλκυση ενδιαφερομένων στο 'Βουνό των Κενταύρων', μέσω του τουρισμού.

Την 3η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφας με τίτλο “Τρούφα. Μύθος και πραγματικότητα”, διοργανώνει το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, σε συνεργασία με την ομάδα παραγωγών τρούφας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από τις 17 μέχρι τις 19 Αυγούστου.

Στους στόχους της διοργάνωσης, περιλαμβάνεται τόσο η γνώση και η διάδοσή της αναφορικά με το μανιτάρι τρούφα όπως και το ενδεχόμενο επικερδούς καλλιέργειάς του στο Πήλιο, αλλά και η προσέλκυση ενδιαφερομένων στο “Βουνό των Κενταύρων”, τονώνοντας την τοπική οικονομία μέσω του τουρισμού.

Το πρόγραμμα

  • Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012 κεντρική πλατεία Αργαλαστής ώρα 9 μ.μ.: Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με την ομάδα παραγωγών τρούφας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεκινούν τη διοργάνωση της 3ης Πανελλήνιας Γιορτής Μανιταριού Τρούφας στην Αργαλαστή. Εγκαίνια των περιπτέρων παραδοσιακών προϊόντων του Πηλίου από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη ή τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο. Χοροί από το Συγκρότημα Στεφανοβικείου. Μουσική βραδιά με πηλιορείτικη παραδοσιακή ορχήστρα. Το κρασί είναι προσφορά των αμπελώνων Δημήτρη Μυλωνά.
  • Σάββατο 18 Αυγούστου 2012 κεντρική Πλατείας Αργαλαστής ώρα 9 μ.μ.: Ομιλία του κ. Στέφανου Διαμαντή με θέμα: “Τρούφα. Μύθος και πραγματικότητα”. Ομιλία της γεωπόνου κας Μαρίας Γιδαράκου με τίτλο “Τρούφα εφήμερος πλούτος ή διαχρονική αξία;”. Μουσική εκδήλωση από Πηλιορείτικη παραδοσιακή ορχήστρα. Το κρασί είναι προσφορά των αμπελώνων Δημ. Πατιστή.
  • Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 κεντρική Πλατείας Αργαλαστής ώρα 9 μ.μ.: Οι μάγειροι των ΙΕΚ ΑΚΜΗ, της Ελληνικής Λέσχης Γαστρονομίας και της “Slow foοd” θα μαγειρέψουν φαγητά με μανιτάρια τρούφα, που θα δοκιμάσουν οι παρευρισκόμενοι. Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με την ορχήστρα του Λεωνίδα Χατζηαγγελάκη (Κοινούσης του Βόλου). Το κρασί είναι προσφορά των αμπελώνων οικογενείας Ρακή.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων, θα υπάρχουν περίπτερα όπου θα εκτίθενται παραδοσιακά Πηλιορείτικα προϊόντα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024