Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΖητείται οργανωμένο και λειτουργικά δομημένο πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό
Παρουσίαση των σημαντικών οφελών της χώρας από τον ιατρικό τουρισμό

Ζητείται οργανωμένο και λειτουργικά δομημένο πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό

Συνάντηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργου Πατούλη με την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη για την προοπτική του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα.

Με την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης στο Υπουργείο Τουρισμού. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, μέσα από τη διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα υποστηρίζεται από τη έγκριτη γνώση της ιατρικής επιστήμης και των δομών της.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών επισήμανε τη σημαντικότητα του ιατρικού τουρισμού ως αναπτυσσόμενης οικονομικής δραστηριότητας μέσα από την οποία πολίτες με προβλήματα υγείας θα μεταβαίνουν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας προκειμένου να τους παραχθεί ιατρική φροντίδα.

Ο κ. Πατούλης παρουσίασε στην υπουργό τα σημαντικά οφέλη που έχει να αποκομίσει η χώρα μας από την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, ιδιαίτερα μέσα από τη στόχευση της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωση και της διατήρηση της υγείας των πολιτών σε κάθε τοπική κοινωνία. Μέσα από ένα οργανωμένο και λειτουργικά δομημένο πλαίσιο του ιατρικού τουρισμού που θα περιλαμβάνει υπηρεσίες μεταφοράς, ενημέρωσης, ξενάγησης, εστίασης και διαμονής των τουριστών υγείας σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, μπορεί η Ελλάδα να θέσει αναπτυξιακούς στόχους στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης και να δημιουργήσει νέες επαγγελματικές προοπτικές σε πολλούς άνεργους νέους γιατρούς”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο υπέροχο μεσογειακό περιβάλλον, το φυσικό πλούτο, το ήπιο κλίμα και την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή που μπορούν να στηρίξουν μια τέτοια εθνική πρωτοβουλία. Και πρόσθεσε: “Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα διέθετε και διαθέτει διαχρονικά επιστήμονες παγκοσμίως αναγνωρισμένους και καταξιωμένους, οι οποίοι μπορούν να σταθούν ανταγωνιστικά στο διεθνές στερέωμα”.

Η υπουργός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις επισημάνσεις του κ. Πατούλη, οι οποίες όπως ανέφερε κινούνται στο ίδιο πνεύμα με τις δικές της θέσεις και συμφωνήθηκε στο προσεχές διάστημα να υπάρξει μία κοινή προσπάθεια για την υλοποίησή τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024