Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΥγείαςΆμεση διαμόρφωση του θεμικού πλαισίου ώστε να επιτευχθεί ανάπτυξη του «τουρισμού υγείας»
Νέες συμφωνίες προέκυψαν από τη συνάντηση των αρμόδιων υπουργών

Άμεση διαμόρφωση του θεμικού πλαισίου ώστε να επιτευχθεί ανάπτυξη του «τουρισμού υγείας»

Την ανάληψη πρωτοβουλιών και την εφαρμογή σχεδίου συγκεκριμένων δράσεων που θα στηρίξουν την ανάπτυξη του « τουρισμού υγείας» συμφώνησαν χθες η υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Στην συνάντηση των υπουργών Υγείας και Τουρισμού η οποία έγινε στο υπουργείο Τουρισμού αποφασίστηκε να διαμορφωθεί άμεσα το θεσμικό πλαίσιο  που θα επιτρέπει την απρόσκοπτη δημιουργία των υποδομών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτής της ειδικής μορφής τουρισμού στην οποία η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί γρήγορα.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε εντός διμήνου να έχουν αναληφθεί και  ολοκληρωθεί και  οι αναγκαίες νομοθετικές  παρεμβάσεις και κανονιστικές ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την ανάληψη δράσεων που σχετίζονται με τον «τουρισμό υγείας»,  την δραστηριοποίηση ενδιαφερομένων, και τελικώς την ανάπτυξη του τομέα.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση της υπουργού Τουρισμού με τον υπουργό Υγείας εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί η κα Κεφαλογιάννη  με στόχο να επιλυθούν τυχόν γραφειοκρατικά θέματα τα οποία ανακύπτουν λόγω συναρμοδιοτήτων διαφόρων υπουργείων και υπηρεσιών,  και τελικώς δυσχεραίνουν τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος  με όλες τις ειδικές μορφές τουρισμού.
 
Όπως αναφέρει η υπουργός Τουρισμού «πρόθεσή μας είναι να εξαλείψουμε κάθε αδικαιολόγητο εμπόδιο, να άρουμε τις διαδικαστικές δυσκολίες και με την συνδρομή των άλλων υπουργείων να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024