Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση της ΓΕΠΟΕΤ με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Μεταφορών κύριο Κωστή Χατζηδάκη
Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού

Συνάντηση της ΓΕΠΟΕΤ με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Μεταφορών κύριο Κωστή Χατζηδάκη

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κύριο Κωστή Χατζηδάκη και κατάθεση υπομνήματος με 15 σημεία έκανε η ΓΕΠΟΕΤ με στόχο τη λύση των προβλημάτων των τουριστικών λεωφορείων.

Μόνο ως εξαιρετική μπορεί να χαρακτηριστεί η συνάντηση που πραγματοποίησε την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 η ΓΕΠΟΕΤ με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη. Παρών ήταν και ο νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Νίκος Σταθόπουλος. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το τουριστικό λεωφορείο και η επικείμενη απελευθέρωση των χερσαίων οδικών επιβατικών μεταφορών, όπου για όλα τα θέματα διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων.

Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Μάριος Τριβυζάς, ο Ε’ Αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Σιάμος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Τσοπανάς καθώς και τα μέλη του ΔΣ κκ Καραμήτρος Θεόδωρος και Γασπαράτος Αλέκος. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν και το προεδρείο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Γραφείων Κεντρικής Ελλάδος.

Η ΓΕΠΟΕΤ κατέθεσε υπόμνημα 15 σημείων και αναμένει τις δράσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Μεταφορών. Αρχικό αντικείμενο διαλόγου αποτέλεσαν τα θέματα που διέπουν το τουριστικό λεωφορείο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση. Συζητήθηκαν τρόποι διασφάλισης του έργου από την τεράστιων διαστάσεων υποκλοπή που δέχεται από τα ΙΧ λεωφορεία αλλά και τα ΚΤΕΛ καθώς και η πολυπόθητη απελευθέρωση των χερσαίων οδικών επιβατικών μεταφορών. Σε αυτό το σημείο ο Υπουργός ανέλυσε το χρονοδιάγραμμα που θέλει να πετυχει το Υπουργείο και τις φάσεις που θα περιλαμβάνει η απελευθέρωση και τόνισε πως θα υπάρξει διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Σκοπός είναι μέχρι το 2015 να λειτουργεί η αγορά χωρίς κανένα περιορισμό. Ακόμη, το Ηλεκτρονικό Αναγνώσιμο Σήμα των Ειδικών Τουριστικών Λεωφορείων με φορέα χορήγησης της ΓΕΠΟΕΤ, βρίσκεται στο τελικό στάδιο των υπογραφών και το μέτρο αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ, αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση των τουριστικών επιχειρήσεων λόγω της έλλειψης ρευστότητας και ζήτησε από τον κύριο Υπουργό να κάνει ότι μπορεί για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, για τη ρύθμιση δανείων όπου αυτό απαιτείται, καθώς και για τις εκκρεμείς οφειλές του Δημοσίου προς τους επιχειρηματίες του κλάδου, τόσο για τις επιδοτήσεις ανανέωσης στόλου όσο και για λοιπά ζητήματα. Ακόμη, η Ομοσπονδία κατέθεσε για άλλη μια φορά το πάγιο αίτημα της για υπαγωγή του Τουριστικού λεωφορείου στο Υπουργείο Μεταφορών.

Και από τις δύο πλευρές δόθηκαν διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση της εξαιρετικής συνεργασίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024