Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΣυνεχίζονται οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος – τουριστικές επιχειρήσεις
Έλεγχοι σε Αργολίδα, Κορινθία και Κυκλάδες

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος – τουριστικές επιχειρήσεις

Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τουριστικές επιχειρήσεις έγιναν κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε διάφορες περιοχές των νομών Αργολίδας, Κορινθίας και Κυκλάδων.

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τουριστικές επιχειρήσεις, κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε διάφορες περιοχές των νομών Αργολίδας, Κορινθίας και Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε 69 επιχειρήσεις, όπου σε δεκατέσσερις (14) από αυτές διαπίστωσαν φορολογικές και άλλες παραβάσεις.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν:

  • Δύο παραβάσεις για λειτουργία χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια, ενός καφέ-μπαρ και ενός καφενείου στην Τήνο και στην Πάρο, αντίστοιχα
  • Δώδεκα (12) παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και συγκεκριμένα μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης σε καταστήματα στις περιοχές των Λουτρών Ωραίας Ελένης, της Νέας Επιδαύρου, του Τολού, του Ναυπλίου, της Τήνου και της Πάρου
  • Παραβάσεις του νόμου καθιέρωσης φορολογικών μηχανισμών σε τουριστική – εμπορική επιχείρηση της Πάρου.

Για τις παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων σχηματίστηκαν δικογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα ενημερώνονται και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Στην Τήνο εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος ιδιοκτήτη επιχείρησης παροχής υπηρεσιών καντίνας και ενοικίασης καθισμάτων παραλίας, καθώς και καταστήματος καφέ-μπαρ, για μη έκδοση τριάντα έξι (36) αποδείξεων λιανικής και στέρηση της απαιτούμενης άδειας λειτουργίας του τελευταίου, αντίστοιχα. Επίσης, στην Πάρο σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείου) για στέρηση της απαιτούμενης άδειας λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και financialpolice@hellenicpolice.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024