Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤεράστια η καταστροφή από την πυρκαγιά στη Χίο
Δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής στα μαστιχόδεντρα

Τεράστια η καταστροφή από την πυρκαγιά στη Χίο

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Χϊο συνεχίζουν να επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 50 οχήματα, 110 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 50 εθελοντές, 79 στρατιώτες και 11 υδροφόρα οχήματα (Ο.Τ.Α. και ιδιωτικά).

Εξακολουθεί να μαίνεται, για τέταρτη ημέρα, η πυρκαγιά στη Χίο και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στις Καρυές, με το κύριο μέτωπο να βρίσκεται κοντά στην περιοχή Αυγώνυμα-Ανάβατος. Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 50 οχήματα, 110 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 50 εθελοντές, 79 στρατιώτες και 11 υδροφόρα οχήματα (Ο.Τ.Α. και ιδιωτικά).

Γεωπόνοι, αλλά και κτηνίατρος του ΕΛΓΑ βρίσκονται στη Χίο, προκειμένου να προχωρήσουν σε εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών που έχει υποστεί η φυτική και ζωική (κυρίως μελίσσια) παραγωγή από την πύρινη λαίλαπα.

Το ζωικό κεφάλαιο, σε αντίθεση με το φυτικό, αποζημιώνεται άμεσα σε διάστημα περίπου 20 ημερών από τα ασφάλιστρα που καταβάλλονται στον ΕΛΓΑ. Για το φυτικό κεφάλαιο, η διαδικασία είναι πιο χρονοβόρα και  αποζημιώνεται από το ΠΣΕΑ (Πολιτική Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης). Επί του παρόντος δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά στο σήμα κατατεθέν της Χίου, τα μαστιχόδεντρα.

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής τις πυρκαγιές σε Μονόπετρο Μαγνησίας και Πηγάδια Μεσσηνίας. Στις δυο περιοχές παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση των πυρκαγιών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024