Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠοδηλατικός τουρισμός: Από το Καντίζ στην Αθήνα
Η ευρωπαϊκή διαδρομή ξεκινά από το Καντίζ της Ανδαλουσίας και καταλήγει στην Αθήνα

Ποδηλατικός τουρισμός: Από το Καντίζ στην Αθήνα

Ποδηλατική διαδρομή πραγματοποιείται στα πλαίσια της αξιολόγησης και καταγραφής των δυνατοτήτων επέκτασης της Μεσογειακής Οδού EV8 από Πειραιά, Κρήτη, Ρόδο έως τα παράλια της Τουρκίας στην Μαρμαρίδα. Στη διαδρομή αυτή συμμετέχει ήδη η Κύπρος.

Ποδηλάτες από την Ελλάδα και την Τουρκία, μέλη των Εθνικών Συντονιστικών Κέντρων του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών Eurovelo, ξεκινούν να ποδηλατήσουν την Μεσογειακή Οδό EV8. Η διαδρομή γίνεται στα πλαίσια της αξιολόγησης και καταγραφής των δυνατοτήτων επέκτασης της Μεσογειακής ΟδούEV8  από Πειραιά, Κρήτη, Ρόδο έως τα παράλια της Τουρκίας στην Μαρμαρίδα. Στην διαδρομή αυτή συμμετέχει ήδη η Κύπρος.

Η ευρωπαϊκή διαδρομή ξεκινά από το Καντίζ της Ανδαλουσίας στην Ισπανία και από τα παράλια της Γαλλίας και το Μονακό, διασχίζει κάθετα την Ιταλία και μέσω Σλοβενίας, Κροατίας, Μαυροβούνιου και Αλβανίας συνεχίζει νότια στο Ελληνικό Τμήμα μέσω Ηγουμενίτσας και Πάτρας για να καταλήξει στην Αθήνα.

Με βάση μελέτη που ζήτησε και χρηματοδότησε η επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωπαϊκός ποδηλατικός τουρισμός εκτιμάται (ετησίως):

  • 2,8 δισ. ταξίδια στην Ευρώπη
  • 25,6 εκατ. διανυκτερεύσεις, περίπου το 3% του συνόλου τουριστικών ταξιδιών των Ευρωπαίων
  • Συνολικό οικονομικό αποτέλεσμα 54 δισ. ευρώ

Επίσης,

  • Οι τουρίστες με ποδήλατο ξοδεύουν κατά μέσο όρο 353 ευρώ ανά ταξίδι
  • Οι τουρίστες με ποδήλατο, ξοδεύουν κατά μέσο όρο 53 ευρώ ημερησίως, από αυτά 21 ευρώ για διαμονή, 16 ευρώ για διατροφή, 8 ευρώ για ψώνια και 8 ευρώ για μετακινήσεις και δραστηριότητες.

Δυνατότητες Eurovelo (στην πλήρη εφαρμογή του)

  • 12,5 εκατ. ταξίδια ετησίως
  • 33,3 ημερήσιες εκδρομές ετησίως
  • Πιθανά συνολικά έσοδα 5 δισ. ευρώ ετησίως

To Eurovelo με εμπειρία ανάπτυξης διεθνών ποδηλατικών διαδρομών, δίνει τη δυνατότητα στις μικρές επιχειρήσεις να εμπλακούν στην ανάπτυξη των τοπικών στοιχείων του τουρισμού και τις τοπικές αρχές να επιδείξουν πρωτοβουλίες για τον αειφόρο τουρισμό. Επίσης ενισχύει την διακρατική συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων του τουρισμού για βελτίωση των προϊόντων τους που προσφέρονται στις διακρατικές αγορές. Η εκμετάλλευση της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς και της διεθνούς αναγνώριση της περιοχής της Μεσογείου ως τουριστικού προορισμού αποτελεί ένα ιδανικό περιβάλλον για την δημιουργία ενός διακρατικού βιώσιμου τουριστικού ποδηλατικoύ προϊόντος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024