Τελευταία νέα
Ν. Δένδιας: Yπάρχουν ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, ότι οι φωτιές στη Χίο οφείλονται σε εμπρησμό

Φλέγεται ακόμη η Χίος

Η ώρα που ξεκίνησε η φωτιά στη Χίο, η ταυτόχρονη έναρξη πυρκαγιών στη Ζάκυνθο και η εκδήλωση τόσων πολλών εστιών σε διάστημα τριών ημερών είναι στοιχεία που μελετώνται και δείχνουν ότι μπορεί να είναι έργο εμπρηστών.

Στις περιοχές Προβατά και Σιδηρούντα εντοπίζονται τα κύρια μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς, που συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στη Χίο. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, στον Αυλώνα Τριφυλλίας, στο Σολομό Κορινθίας και στην Τροιζήνα. Υπό έλεγχο έχουν τεθεί τα πύρινα μέτωπα στη Μάνη και την Αρκαδία. Επίσης φωτιά μαίνεται στις Ανω Βολίμες και στην περιοχή Κορακονήσι, στην Ζάκυνθο.

“Yπάρχουν ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, ότι οι φωτιές στη Χίο οφείλονται σε εμπρησμό και γι’ αυτό κινητοποιήθηκε μαζί με το Πυροσβεστικό και την ΕΛΑΣ και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών”. Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας.

Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος επιπυραγός κ. Νίκος Τσόγκας αναφέρθηκε στον τεράστιο αριθμό πυρκαγιών που προκλήθηκαν σε διάστημα τριών ημερών και στις ενδείξεις ότι αυτές είναι έργο εμπρηστών. Ειδικότερα, τόνισε ότι μέσα στο τριήμερο των ισχυρότατων ανέμων προκλήθηκαν 282 πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας και μόνον χθες ξέσπασαν 86 φωτιές.

Στη Ζάκυνθο ξέσπασαν ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία του νησιού 4 πυρκαγιές, ενώ στη Χίο η φωτιά ξεκίνησε στις 02.25 από την τοποθεσία Καρυές πριν 4 ημέρες. Η ώρα που ξεκίνησε η φωτιά στη Χίο, η ταυτόχρονη έναρξη πυρκαγιών στη Ζάκυνθο και η εκδήλωση τόσων πολλών εστιών σε διάστημα τριών ημερών είναι στοιχεία που μελετώνται και δείχνουν ότι μπορεί να είναι έργο εμπρηστών.

Η φωτιά στη Χίο, όπως είπε ο κ.Τσόγκας, εξακολουθεί να καίει με αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία, αλλά δεν έχει πια τα δυο μεγάλα μέτωπα στα βόρεια και νότια του νησιού.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Κορακονήσι, στην Ζάκυνθο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024