Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΔιεθνής προβολή με… συρτάκι για τη Θεσσαλία
Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας

Διεθνής προβολή με… συρτάκι για τη Θεσσαλία

5.614 χορευτές πιστοποιήθηκαν από το Guinness στο μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου, στην Παραλία του Βόλου.

Με διαστάσεις που ήταν απρόσμενες για την επιτυχία της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η κατάκτηση του ρεκόρ Guinness, υπερτριπλασιάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 1.678 χορευτών στην Κρεμαστή της Ρόδου το 2008, στο συρτάκι που χόρεψαν στην όμορφη παραλία της πόλης του Βόλου, την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012.

Οι συνέπειες αυτής της επιτυχίας είναι καθοριστικές για την προβολή του τόπου σε διεθνές επίπεδο, πιστεύει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, δεδομένου της εικόνας των 6.300 χορευτών, που τελικά 5.614 χορευτές πιστοποιήθηκαν από το Guinness, οι οποίοι, με πλήρη συντονισμό και ομοιόμορφη ενδυμασία, έδωσαν τηλεοπτικά πλάνα που έφτασαν στα πέρατα της οικουμένης προβάλλοντας το Βόλο, τη Θεσσαλία και την Ελλάδα.

“Η προβολή αυτή, αποτελεί ζωογόνο κινητήρια δύναμη, μεταξύ άλλων, και για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής που τόσο ανάγκη έχουμε όλοι, αφενός λόγω της κρίσης και αφετέρου διότι ο τουρισμός αποτελεί την ατμομηχανή ανάπτυξης της οικονομίας μας. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε υποχρέωσή μας ως Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας να ευχαριστήσουμε και δημόσια:

  • την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, που έθεσε υπό την αιγίδα του την εκδήλωση και κάλυψε οικονομικά τη συνολική προσπάθεια
  • τους συνδιοργανωτές, και συγκεκριμένα την ΕΚΠΟΛ με επικεφαλή τον Πρόεδρο της κ. Κώστα Χαλέβα και το Δήμο Βόλου με επικεφαλή τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σκοτινιώτη, καθώς και
  • τον γενικό διευθυντή της εταιρείας Les Hirondelles, κ. Κώστα Λεβέντη, που ανέλαβε την υποστήριξη συνολικά της εκδήλωσης και την πιστοποίηση για λογαριασμό του Guinness World Record.

Πιο πολύ απo όλους ευχαριστούμε θερμά τους άγνωστους για τα ΜΜΕ πολίτες που εθελοντικά για δύο μήνες, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία αυτή η εκδήλωση. Επίσης ευχαριστούμε:

  • Tην κα Στέλλα Μοτίτσιου, που είχε την καλλιτεχνική και τεχνική επιστασία της εκδήλωσης, τους τεχνικούς που συνέβαλαν στο γεγονός να βγει η τέλεια εικόνα, τον σκηνοθέτη κ. Μάντη Πασχάλη που φρόντισε την διάθεση της εικόνας και του ήχου, τον Dj Στέλιο Mουτζούρη που επιμελήθηκε τη μουσική της εκδήλωσης και τέλος τους Βολιώτες παρουσιαστές της εκδήλωσης, την κα Ανθή Βούλγαρη και τον κ. Σταύρο Πλουμιστό.
  • To Λύκειο Ελληνίδων Βόλου που είχε αναλάβει τη χορογραφία και τη διδασκαλία του χορού μαζί με τους δασκάλους του, κ.κ. Αντώνη Στάμο και Φώτη Σκαμαγκούλη, καθώς και την εθελόντρια κα Μάρω Τσιμπούκη.
  • Την διευθύντρια Ανάπτυξης και Δια Βίου Μάθησης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κα Μαρία Θλιβερού με τους συνεργάτες της, κ.κ. Δαναή Καρυπίδου και Γεσθημανή Μελισσίδου, την αντιπρόεδρο της ΕΚΠΟΛ κα Βάσω Σταυροπούλου και την υπάλληλο της ΕΚΠΟΛ κα Μάρω Παπαντωνίου.
  • Την εθελόντρια κα Αλεξία Χαλβατζάκου.

Τα σώματα ασφαλείας και συγκεκριμένα:

  • το Λιμενικό Σώμα με επικεφαλή τον Λιμενάρχη κ. Χρήστο Κανάκη
  • Την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας με τις υπηρεσίες της
  • Το ΕΚΑΒ για την ετοιμότητα του στους χώρους της εκδήλωσης
  • Τη Δημοτική Αστυνομία και τον προϊστάμενο της κ. Χρυσοβαλάντη Πανταζή
  • Την προϊσταμένη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Βόλου κα Μαρία Σπανού
  • Τo Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας και τον πρόεδρο του κ. Δημήτρη Κολινδρίνη
  • Τον πρόεδρο των Αργοναυτών, κ. Κώστα Κεχαΐδη, όπου τόσο αυτός όσο και οι κωπηλάτες της Αργούς, αρχικά κωπηλάτησαν και έπειτα χόρεψαν το συρτάκι
  • Την ελληνική αποστολή της ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης νεανίδων για την τιμητική συμμετοχή τους.

Τέλος, ένα μεγάλο εύγε στον αντιπρόεδρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων κ. Βασίλη Ηλιόπουλο με τους συνεργάτες του, που με αυτοθυσία βούτηξε στα νερά του λιμανιού και ανέσυρε τα προσωπικά αντικείμενα ενός τουρίστα επισκέπτη της περιοχής μας δίνοντας το ‘παρών’ του εθελοντισμού στην περιοχή μας.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε:

  • Τους χορευτές εκτός Μαγνησίας, από Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, Λαμία, Αθήνα και Πάτρα, που δεν δίστασαν να κάνουν χιλιόμετρα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου.
  • Τον πρόεδρο του Συλλόγου εστίασης και διασκέδασης της Μαγνησίας κ. Απόστολο Αθανασό και τους επιχειρηματίες του παραλιακού μετώπου του Βόλου, που συνέβαλαν στην εξυπηρέτηση αφενός της πραγματοποίησης της εκδήλωσης και αφετέρου στην εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών.  Το Υπεραστικά ΚΤΕΛ της Καρδίτσας, Τρικάλων που συνέβαλαν καθοριστικά στη μεταφορά των χορευτών από τις περιοχές τους.
  • Τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς TRT και ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV για την προβολή της εκδήλωσης σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας και ιδιαιτέρως τον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA όπου είχε την τεχνική ευθύνη της μαγνητοσκόπησης της εκδήλωσης και διανομής του σήματος μέσω δορυφόρου σε όλα τα περιφερειακά και διεθνή μέσα.
  • Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που μετέδωσαν και τα έντυπα που κατέγραψαν την εκδήλωση.
  • Τους δημοσιογράφους που κατέγραψαν την εκδήλωση ως γεγονός προβολής της πόλης μας.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας με επικεφαλή τον αντιπρόεδρο, κ. Γιώργο Ζαφείρη και την υπεύθυνη γραφείου, κα Σίσσυ Τοπάλη, στήριξε ουσιαστικά στην γραμματειακή υποστήριξη του LES HIRONDELLES κατά την είσοδο των χορευτών στο χώρο της παραλίας.

Αυτοί ήταν οι ανώνυμοι άνθρωποι που στήριξαν.  
Όλοι μαζί μπορούμε.
Εκ μέρους της τουριστικής οικογένειας σας ευχαριστούμε όλους”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024