Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-Διατροφή'Πονοκέφαλος' για το Υπουργείο Τουρισμού οι 'ενοικιαζόμενες βίλες'
Υπουργείο Τουρισμού

'Πονοκέφαλος' για το Υπουργείο Τουρισμού οι 'ενοικιαζόμενες βίλες'

Σχετικά με τις πολυτελείς ενοικιαζόμενες κατοικίες, το Υπουργείο Τουρισμού θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει συνολική αντιμετώπιση, που θα περιλαμβάνει την καταγραφή τους, τη διαδικασία χορήγησης σήματος λειτουργίας και την παροχή φορολογικών εγκρίσεων και ελέγχου των εγκαταστάσεων και υποδομών.

“Το Υπουργείο Τουρισμού έχει στις προτεραιότητές του να αντιμετωπίσει το θέμα με τις ‘ενοικιαζόμενες βίλες’, που μεταξύ άλλων διαφημίζονται σε ιστοσελίδες και δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές (νομοθετικές και διοικητικές), δε διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την εκμετάλλευσή τους και αποτελούν και εστία απώλειας σημαντικών εσόδων για το Κράτος”.

Τα παραπάνω δήλωσε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά τη συνάντησή της με τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλη Γλέζο, ο οποίος την επισκέφθηκε και έθεσε το συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης, η κα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι το ζήτημα με τις πολυτελείς ενοικιαζόμενες κατοικίες εμπίπτει στις αρμοδιότητες και άλλων υπουργείων, γι’αυτό και εξετάζεται σε συνεργασία με αυτά, προκειμένου να υπάρχει συνολική αντιμετώπιση, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την καταγραφή τους, τη διαδικασία χορήγησης σήματος λειτουργίας, την παροχή φορολογικών εγκρίσεων, ελέγχου των εγκαταστάσεων και υποδομών και άλλα τα οποία πρέπει να εξεταστούν.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024