Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι ΗΠΑ εξέδωσαν Ταξιδιωτική Οδηγία για την Τυνησία και το Σουδάν
Ταξιδιωτική Οδηγία

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν Ταξιδιωτική Οδηγία για την Τυνησία και το Σουδάν

Το State Department ζητά από τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν την Τυνησία, ενώ εξέδωσε και Οδηγία για όσους ταξιδεύουν στο Σουδάν.

Τα μέλη των οικογενειών των διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ, στις πρεσβείες της Τύνιδας και του Χαρτούμ, καθώς και το μη απαραίτητο προσωπικό, διετάχθησαν να εγκαταλείψουν την Τυνησία και το Σουδάν, λόγω των εντεινόμενων ανησυχιών για την ασφάλειά τους, μετά το κύμα των αντι-αμερικανικών διαδηλώσεων, ανακοίνωσε το State Department.

“Δεδομένης της κατάστασης ασφάλειας στην Τύνιδα και στο Χαρτούμ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε την αποχώρηση όλων των μελών των οικογενειών καθώς και του προσωπικού μη έκτακτης ανάγκης και από τις δύο πρεσβείες”, δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Victoria Nuland. Η ίδια ανέφερε επίσης ότι για τις δύο χώρες εκδόθηκαν αντίστοιχες ταξιδιωτικές οδηγίες.

Ταυτόχρονα, το State Department κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τυνησία να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσω εμπορικών πτήσεων. Προειδοποίησε επίσης όσους ταξιδεύουν στο Σουδάν για πιθανούς κινδύνους και τους κάλεσε να αποφύγουν την περιοχή του Νταρφούρ και τις νότιες περιοχές Κορντοφάν.

Ακόμη, παρατείνεται για λόγους ασφαλείας το κλείσιμο της πρεσβείας του Καναδά στο Χαρτούμ του Σουδάν, ενώ κλειστές παραμένουν και οι πρεσβείες σε Κάιρο, Τρίπολη και Χαρτούμ. “Θεωρούμε ότι η ασφάλεια του προσωπικού μας και των διπλωματικών αποστολών μας στο εξωτερικό πολύ σοβαρό ζήτημα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του καναδικού ΥΠΕΞ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024