Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί4ο Φεστιβάλ Φυστικιού στην Αίγινα
Φεστιβάλ

4ο Φεστιβάλ Φυστικιού στην Αίγινα

Το 4ο Aegina Fistiki Fest διοργανώνεται από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, έχει καθιερωθεί ως θεσμός και διοργανώνεται από το Δήμο της Αίγινας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Σαρωνικού.

Το Φεστιβάλ που τιμά το δημοφιλέστερο προϊόν της Αίγινας, διοργανώνεται για 4η χρονιά, από  20 έως 23 Σεπτεμβρίου 2012, με προίκα την μεγάλη επιτυχία σε εμπορικό, καλλιτεχνικό και ψυχαγωγικό επίπεδο τις προηγούμενες χρονιές.

Όπως λέει η πρόεδρος του 4ου Aegina Fistiki Fest, κα Φλώρα Αλυφαντή, “το Aegina Fistiki Fest ήταν το όνειρο μιας ομάδας ανθρώπων, που πίστεψαν ότι η φιστικιά, ο καρπός της και οι καλλιεργητές της μπορούν και πρέπει να αποκτήσουν την αναγνώριση που τους αρμόζει για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Αίγινας…”.

Η γιορτή του Φιστικιού 2012 διοργανώνεται πάνω στους παρακάτω άξονες:

  • Την εμπορική έκθεση, που αποτελεί και την πηγή αφετηρίας του Φεστιβάλ
  • Την προβολή καλλιτεχνών, με εκθέσεις και εργαστήρια
  • Τις γαστρονομικές προτάσεις, πάντα με βάση το φιστίκι
  • Την μουσική, το χορό και το θέατρο, με αποκορύφωμα τη μεγάλη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου και του Γιάννη Κούτρα και το πάρτυ λήξης με μουσική 70’s και 80’s, με τον DJ Nicola Lavaca.
  • Τις δραστηριότητες για παιδιά, με καθημερινό λούνα παρκ, παιχνίδια, κατασκευές, κ.ά.

Το Aegina Fistiki Fest έχει καθιερωθεί ως θεσμός και διοργανώνεται από το Δήμο της Αίγινας υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Σαρωνικού.

Σημειώνεται ότι οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει από τις 7 Σεπτεμβρίου, με εκθέσεις, εργαστήρια και δράσεις για παιδιά, κυρίως, ενώ οι μεταφεστιβαλικές θα συνεχίσουν ως και τις 29 Σεπτεμβρίου, με κύριο γεγονός την διοργάνωση ημερίδας με θέμα την επιχειρηματικότητα στον κλάδο του τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024