Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΙταλικών συμφερόντων κρουαζιερόπλοιο παρουσίασε τη Λεμεσό ως τουρκική πόλη
Κρουαζιέρα

Ιταλικών συμφερόντων κρουαζιερόπλοιο παρουσίασε τη Λεμεσό ως τουρκική πόλη

Αναστάτωση προκάλεσε σε Ελληνοκύπριους και Ελλαδίτες επιβάτες κρουαζιερόπλοιου, που για πρώτη φορά κατέπλευσε στο λιμάνι Λεμεσού, ενημερωτικό φυλλάδιο που διανεμήθηκε και στο οποίο παρουσιαζόταν η Λεμεσός ως τουρκική πόλη.

Σύμφωνα με το inews.com.cy, φυλλάδιο, που είναι γραμμένο στα αγγλικά, καλωσορίζει τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιου στην Τουρκία και τους εύχεται μια ευχάριστη διαμονή στη Λεμεσό, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει πως, για λόγους ασφαλείας οι επιβάτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί εάν αποφασίσουν να περπατήσουν μέσα στην πόλη της Λεμεσού, να αποφύγουν δημόσιες συγκεντρώσεις και να αναφέρουν ο,τιδήποτε ύποπτο στις αρμόδιες αρχές. Καταλήγοντας, το φυλλάδιο ευχαριστεί τους επιβάτες για την προσοχή τους και τους εύχεται μια ευχάριστη κρουαζιέρα και διαμονή “στην Τουρκία”.

Το ιταλικών συμφερόντων κρουαζιερόπλοιο εγκαινίασε στα δρομολόγιά του το λιμάνι της Λεμεσού με συνέντευξη Τύπου, στην οποία προσκλήθηκαν οι αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας, καθώς και το δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο αντιδήμαρχος Λεμεσού κ. Σάββας Στούππας ανέφερε ότι η ομάδα των δημοτικών συμβούλων στην οποία ήταν επικεφαλής και έφτασε στο λιμάνι Λεμεσού, αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο πλοίο μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη του συγκεκριμένου φυλλαδίου, ενώ ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον καπετάνιο. Ο τελευταίος εξήλθε του πλοίου, τους ανέφερε πως επρόκειτο για τυπογραφικό λάθος και απολογήθηκε, ωστόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν να μην ανεβούν στο πλοίο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αποχώρησαν.

“Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη, γιατί είμαστε ένα κράτος- μέλος της ΕΕ και η εθνική μας κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη”, είπε ο κ. Στούππας, προσθέτοντας ότι οι δημοτικές αρχές είναι έτοιμες να υποδεχθούν και να καλωσορίσουν το πλοίο στην επόμενη άφιξη του στο νησί, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν κυκλοφορεί πλέον ένα τέτοιο φυλλάδιο.

Το κρουαζιερόπλοιο έφτασε στο λιμάνι Λεμεσού από τη Χάιφα, ενώ ο επόμενος σταθμός του είναι το λιμάνι της Αλάνιας στην Τουρκία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024