Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΗ ΟΛΘ ΑΕ ενισχύει τις υποδομές της
Λιμένες και περιβάλλον

Η ΟΛΘ ΑΕ ενισχύει τις υποδομές της

Η διοίκηση της εταιρείας ΟΛΘ ΑΕ προχωρά σε ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών της, που αποσκοπούν αφενός στην πιο φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία του λιμένος και αφετέρου στην ενδυνάμωση των σχέσεων πόλης – λιμανιού.

Η ΟΛΘ ΑΕ έθεσε πρόσφατα σε λειτουργία σύστημα καταιονισμού, ώστε να περιοριστεί η σκόνη που δημιουργείται από τις φορτοεκφορτωτικές εργασίες, ενώ ανακατασκεύασε την περίφραξη του λιμένος, ώστε η οπτική επαφή προς το λιμάνι να είναι άνετη και ανεμπόδιστη.

Ειδικότερα, η λειτουργία του συστήματος καταιονισμού εντάσσεται στους στόχους της ΟΛΘ ΑΕ για προστασία του περιβάλλοντος. Τα προβλήματα με τη σκόνη δημιουργούνται κυρίως στους προβλήτες 5 και 6, όπου διακινούνται χύδην ξηρά φορτία. Από τον Αύγουστο έχει κατασκευαστεί και έχει τεθεί σε λειτουργία στο κρηπίδωμα Νο19 ένα σύστημα διαβροχής – καταιονισμού των φορτίων με στόχο την καταστολή της σκόνης που δημιουργείται από τις έντονες καιρικές συνθήκες. Ήδη στον ένα μήνα λειτουργίας του το σύστημα έχει αποδώσει τα μέγιστα έχοντας συμβάλει καθοριστικά στην μείωση του φόρτου σκόνης στην ατμόσφαιρα. Μετά την επιτυχή λειτουργία του υπάρχοντος συστήματος η ΟΛΘ ΑΕ θα εγκαταστήσει και νέο βελτιωμένο σύστημα διαβροχής των χύδην φορτίων στις θέσεις εναπόθεσης όπισθεν του κρηπιδώματος Νο 24 και παράλληλα προς αυτό. Με τα συστήματα αυτά θα αντιμετωπιστούν τα πρόβλημα της σκόνης από τα χύδην φορτία στην περιοχή του 6ου προβλήτα.

Το σύστημα αποτελείται από ειδικούς εκτοξευτήρες νερού κατάλληλα τοποθετημένους σε επιλεγμένες θέσεις ώστε να καλύπτεται πλήρως η επιλεγμένη περιοχή. Οι εκτοξευτήρες λειτουργούν προγραμματισμένα, σύμφωνα με τις καθημερινές ανάγκες της περιοχής και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Η τροφοδοσία γίνεται από το υδραυλικό δίκτυο του λιμένα και οι θέσεις είναι σταθερές και κατάλληλα διαμορφωμένες για την υποδοχή των εκτοξευτήρων νερού.

Θέα από το δρόμο
Για να επιτύχει το στόχο της για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων της πόλης με το λιμάνι, η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ προχώρησε στην ανακατασκευή της περίφραξης από το σημείο όπισθεν της αποθήκης 14, μέχρι και την πύλη 6, επί της οδού Κουντουριώτη.

Πέρα από την αισθητική βελτίωση της όψης του λιμανιού η νέα περίφραξη, δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να έχουν άμεση οπτική επαφή με τους χώρους του λιμανιού, ώστε να το γνωρίσουν και να αναγνωρίσουν τη συμβολή του στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της πόλης. Επίσης, η νέα διαμόρφωση της περίφραξης επιτρέπει την “εμφάνιση” του πάρκινγκ της ΟΛΘ ΑΕ, γεγονός που ενδέχεται να προσελκύσει περισσότερα αυτοκίνητα για στάθμευση. Η παλιά περίφραξη από σκυρόδεμα, η οποία δεν επέτρεπε τη θέαση του λιμανιού από το δρόμο και προσέδιδε επιπλέον γκρίζο στην πόλη κατεδαφίστηκε. Στη θέση της δημιουργήθηκε μία καλαίσθητη περίφραξη, η οποία αποτελείται από χαρακτηριστικά μεταλλικά κιγκλιδώματα και διακοσμητικά στοιχεία. Το συνολικό μήκος της νέας περίφραξης ανέρχεται σε 255 μέτρα. Το έργο περιελάμβανε τα εξής αντικείμενα:

  • Ανακατασκευή της περίφραξης, επένδυση τμημάτων με εμφανή διακοσμητική οπτοπλινθοδομή, διαπλάτυνση υποστυλωμάτων, επένδυση των υποστυλωμάτων με κατάλληλο επίχρισμα, σχεδίαση της διακοσμητικής εσοχής επί των υποστυλωμάτων και χρωματισμός τους προκειμένου να έχουν την ίδια όψη με αυτά της κεντρικής πύλης.
  • Τοποθέτηση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων.
  • Διαμόρφωση της περιοχής του πάρκινγκ, όπου ασφαλτοστρώθηκαν 450 τ.μ.

Επίσης, η ΟΛΘ ΑΕ παρέλαβε ένα υπερσύγχρονο πυροσβεστικό σκάφος (κατασκευής 2010), μήκους 28,6 μέτρων και πλάτους 7,2 μέτρων), το οποίο χρησιμοποιείται σε πυροσβέσεις πλοίων εντός και εκτός λιμένα.

Σε σχετική δήλωσή του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ κ. Στέλιος Αγγελούδης αναφέρει: “Η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ έθεσε ως στόχο από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη βελτίωση της λειτουργικότητας του λιμανιού και την ενδυνάμωση της σχέσης του με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένο σχεδιασμό και υλοποιεί σειρά επενδύσεων. Τα αποτελέσματα είναι ορατά, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Γι’αυτό συνεχίζουμε να δουλεύουμε συστηματικά και σε αυτά τα ‘χαμηλής πολιτικής’ θέματα του λιμένος, παράλληλα φυσικά με το κυρίως έργο της αύξησης τη διακίνησης. Ήδη στην περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου της φετινής χρονιάς από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης διακινήθηκαν 8.421.211 τόνοι εμπορευμάτων, μέγεθος αυξημένο κατά 24,01%, έναντι των 6.790.944 τόνων του αντίστοιχου περσινού διαστήματος”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024