Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠανευρωπαϊκό συνέδριο αγροτουρισμού στη Ρουμανία
Αγροτουρισμός

Πανευρωπαϊκό συνέδριο αγροτουρισμού στη Ρουμανία

Η σημασία του τουρισμού της υπαίθρου για τις αγροτικές περιοχές, η προστασία των αγροτικών κοινοτήτων μέσα από τον τουρισμό και ο τουρισμός της υπαίθρου στον κόσμο του Internet και των Social Media είναι μερικά από τα θέματα του 4ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Αγροτουρισμού, που φέτος γινεται στη Ρουμανία.

Το 4ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αγροτουρισμού (μια διοργάνωση που πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια) θα λάβει χώρα φέτος στη Ρουμανία από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αγροτουρισμού EuroGites σε συνεργασία με την οργάνωση Αγροτουρισμού της Ρουμανίας ANTREC. Από την πλευρά της Ελλάδας συμμετέχει και το Δίκτυο Αγροτουριστικών καταλυμάτων Guest Inn (ενεργό μέλος της Eurogites από το 2004).

Το πρόγραμμα του συνεδρίου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που θα αναπτυχθούν μέσα από τις παρακάτω ενότητες:

  • Η σημασία του τουρισμού της υπαίθρου για τις αγροτικές περιοχές – παρελθόν και μέλλον.
  • Επιχειρηματικά σχέδια και καινοτόμα προϊόντα.
  • Προστασία των αγροτικών κοινοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από τον τουρισμό.
  • Ο τουρισμός της υπαίθρου στον κόσμο του Internet και των Social Media.

Το Δίκτυο Αγροτουριστικών καταλυμάτων Guest Inn θεωρεί ότι “αυτή η ευρεία διοργάνωση, στην οποία αναμένονται εκπρόσωποι από 30 ευρωπαϊκές χώρες, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων για όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό και την αγροτική ανάπτυξη όπως, μεμονωμένες επιχειρήσεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Περιφέρειες. Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων στην τουριστική αγορά της Ελλάδας έχει δείξει ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη και προώθηση των ήπιων μορφών τουρισμού στις οποίες φυσικά κατέχει μια σημαντική θέση ο τουρισμός της υπαίθρου. Το συγκεκριμένο συνέδριο αγροτουρισμού δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στους συμμετέχοντες από την Ελλάδα να ανακαλύψουν τις τελευταίες τάσεις και να ενημερωθούν από ευρωπαίους που έχουν εμπειρία δεκαετιών”.

Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το συνέδριο, μία μεγάλη επιλογή παράλληλων εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί για τους συμμετέχοντες: εκδρομές, δραστηριότητες, σεμινάρια, συναυλίες, ντοκιμαντέρ και μία έκθεση αγροτουρισμού.

On line εγγραφές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 μέσα από το επίσημο site του συνεδρίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024