Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕπέκταση της Minoan Air στη Βρετανία με βάση το Oxford Airport του Λονδίνου
Αεροπορικές εταιρείες

Επέκταση της Minoan Air στη Βρετανία με βάση το Oxford Airport του Λονδίνου

Ανάπτυξη της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας Minoan Air στη βρετανική αγορά, με βάση της το αεροδρόμιο Oxford του Λονδίνου, από τον Ιανουάριο του 2013. Η Minoan Air θα επεκταθεί και στη Σκανδιναβία και θα γίνει η πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρεία με βάση εκτός της χώρας.

Η ανεξάρτητη ελληνική αεροπορική εταιρεία Minoan Air αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της World Routes στο Abu Dhabi αυτήν την εβδομάδα, ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει πτήσεις από το Ην. Βασίλειο, με την πρόθεση να ξεκινήσει και επιβατικές δραστηριότητες από το αεροδρόμιο Oxford του Λονδίνου.

Ο μικρός, περιφερειακός αερομεταφορέας έχει ξεκινήσει τη λειτουργία πτήσεων τσάρτερ και υπηρεσιών ACMI με βάση το Ηράκλειο της Κρήτης από την 1η Ιουνίου του 2012 και πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία υπηρεσίες ναυλωμένων πτήσεων εντός της ισπανικής αγοράς. Έχει πλέον ξεκινήσει να αναπτύσσεται στην εγχώρια αγορά τακτικών επιβατικών πτήσεων στην Ελλάδα και αναμένεται να είναι η πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρεία με βάση εκτός της χώρας.

Η διοίκηση της Minoan Air έχει ολοκληρώσει δοκιμαστική συμφωνία με το Oxford Airport του Λονδίνου για τη δημιουργία εκεί βάσης της, με τρία ελικοφόρα Fokker 50 και την έναρξη πτήσεων προς Άμστερνταμ, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Εδιμβούργο και Μόναχο από τον Ιανουάριο του 2013. Υπο εξέταση βρίσκονται και περισσότερα δρομολόγια. Η Minoan παραμένει σε συνομιλίες με το βρετανικό αεροδρόμιο, και για μια δεύτερη φάση ανάπτυξης.

Τα νέα δρομολόγια θα εκτελούνται καθημερινά δύο φορές την ημέρα και σε διάφορες συχνότητες, σύμφωνα με τον κ. Μάρκο Καραμαλέγκο, γενικό εμπορικό διευθυντή της εταιρείας, ενώ θα εισαχθούν σταδιακά για μια περίοδο 2-3 μηνών, στις αρχές του 2013. “Ο στόχος της αεροπορικής εταιρείας είναι να προσφέρει premium υπηρεσίες χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις”, είπε. “Η συχνότητα και οι χρόνοι αναχωρήσεων για κάθε διαδρομή θα προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των επιχειρηματιών-επιβατών, για κάθε συγκεκριμένη διαδρομή”.

Πριν από την έναρξη δραστηριοτήτων της στην αγορά του Ην. Βασιλείου, η Minoan Air θα αρχίσει να εκτελεί 14  πτήσεις μετ’επιστροφής την εβδομάδα από Kristianstad προς Arlanda (Στοκχόλμη), καθώς ξεκινά την ανάπτυξή της και στη σκανδιναβική αγορά. Το δρομολόγιο αυτό θα εκτελείται με “εικονική” βάση για λογαριασμό της Flyglinjen Vatterbygden ΑΒ -αν και το δίκτυο πτήσεων από το Oxford Airport του Λονδίνου θα λειτουργεί με το σήμα της Minoan Air. Εν όψει της επέκτασής της στις ευρωπαϊκές αγορές, ο αεροφορέας θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Worldticket για τις κρατήσεις και τη διανομή σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες GDS.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024