Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΝέα στρατηγική συνεργασία για Etihad Airways και Air France-KLM
Αεροπορικές εταιρείες

Νέα στρατηγική συνεργασία για Etihad Airways και Air France-KLM

Η συμφωνία πτήσεων κοινού κωδικού μεταξύ της Etihad Airways και της Air France-KLM διευρύνει το δίκτυο της Etihad Airways σε 321 προορισμούς. 22,5 εκατ. επιβάτες θα επωφεληθούν από την ενοποίηση των προγραμμάτων τακτικών επιβατών και από την αμοιβαία πρόσβαση στα lounges των δύο αεροπορικών εταιρειών.

Η Etihad Airways και η Air France-KLM υπέγραψαν μία ιστορικής σημασίας συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού των δικτύων τους. Η συμφωνία αποτελεί το πρώτο στάδιο μίας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας που θα τεθεί σε ισχύ από τις 28 Οκτωβρίου.

Η ευρεία συμφωνία κοινού κωδικού θα επιτρέψει στην Etihad Airways και στην Air France-KLM να προσφέρουν πτήσεις κοινού κωδικού σε προορισμούς στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, στην Ασία και στην Αυστραλία. Ταυτόχρονα, η Air France ανακοίνωσε νέα συμφωνία κοινού κωδικού με την airberlin, την έκτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης στην οποία η Etihad Airways κατέχει μερίδιο 29,21%.

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Αυτή είναι η 40ή συμφωνία κοινού κωδικού της Etihad Airways και σηματοδοτεί μία σημαντική στιγμή-ορόσημο για τις δύο αεροπορικές εταιρείες ενώ προσφέρει αναρίθμητες ευκαιρίες για ανάπτυξη μίας ασυναγώνιστης εμπορικής συνεργασίας. Παράλληλα, αντικατοπτρίζει τα βασικά στοιχεία του δεκαετούς πλάνου της Etihad Airways, στο οποίο κυριαρχεί η ανάπτυξη οργανικού δικτύου σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση της στρατηγικής συνεργασιών κοινού κωδικού και των επενδύσεων χαμηλών ποσοστών σε κεφάλαια άλλων αεροπορικών. Η σύνδεση των τριών παραπάνω, καθώς συνεχίζουμε να ενδυναμώνουμε τις διμερής συμφωνίες, αποδεικνύει τη πραγματοποίηση του πλάνου μας”.

Συνολικά, οι δύο εταιρείες αναμένεται να μεταφέρουν περισσότερους από 85 εκατ. επιβάτες μέχρι το τέλος του 2012.

Ακόμη, η Air France-KLM και η airberlin ανακοίνωσαν αμοιβαία συμφωνία κοινού κωδικού επιτρέποντας στους πελάτες τους να μετακινούνται εύκολα σε όλους τους προορισμούς που έχουν πρόσβαση οι δύο αεροπορικές σε Γαλλία και σε Γερμανία.

Ο Hartmut Mehdoen, διευθύνων σύμβουλος της airberlin, δήλωσε: “Η συνεργασία μας με την Air France-KLM Group αντιπροσωπεύει ένα ακόμη στόχο της airberlin προς την ανάπτυξη ενός μοναδικού, παγκόσμιου δικτύου αερομεταφορών σε συνεργασία με την Etihad Airways και την Air France-KLM, δύο κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως.

Η στρατηγική αυτή κίνηση θα προσθέσει ακόμα περισσότερες ενδιαφέρουσες υπηρεσίες στις επιλογές που προσφέρουμε στους επιβάτες μας και θα έχει θετικό αντίκτυπο στη λειτουργία μας. Με αυτό τον τρόπο θα ενδυναμώσουμε σημαντικά την παρουσία μας στην Ευρώπη και θα συνδέσουμε τον κόμβο μας στο Βερολίνο με ακόμα περισσότερους προορισμούς“.

Ο Jean-Cyrill Spinetta, διευθύνων σύμβουλος της Air France-KLM, συνέχισε: “Η νέα αυτή συνεργασία της Air France-KLM με την Etihad Airways και την airberlin αντιπροσωπεύει τη στρατηγική μας θέση για να διασφαλίσουμε πως παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες μεταξύ της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου, με την ανάπτυξη του δικτύου μας και των συνεργασιών μας με άλλες αεροπορικές εταιρείες. Η συνεργασία μας με την Etihad Airways, μας επιτρέπει να προσφέρουμε στους πελάτες μας νέους και ελκυστικούς προορισμούς”.
 
Αρχικά και βάσει της συμφωνίας με την Air France-KLM, η Etihad Airways -με βάση το Άμπου Ντάμπι- θα τοποθετήσει τον κωδικό της ΕΥ στις πτήσεις της Air France μεταξύ του αεροδρομίου Charles de Gaulle του Παρισιού και του Μπορντό, της Κοπεγχάγης, της Μαδρίτης, της Νίκαιας και της Τουλούζης.

Ο κωδικός ΕΥ θα τοποθετηθεί επίσης στις πτήσεις της KLM μεταξύ Άμστερνταμ και Άμπου Ντάμπι, Μπιλάντ, Κάρντιφ, Νιουκάστλ, Όσλου και Σταβάγκερ. Η Air France θα τοποθετήσει αρχικά τον κωδικό της AF στις πτήσεις της Etihad Airways μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Σεϋχέλλες, Μαλδίβες, Κολόμπο, Ντάκα, Κατμαντού και Ισλαμαμπάντ. Η KLM θα τοποθετήσει τον κωδικό της, KL, στις πτήσεις της Etihad Airways μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Σύδνεϋ, Μελβούρνης, Ισλαμαμπάντ, Κολόμπο και Λαχόρης.

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, συμπλήρωσε: “Η συμφωνία με την Air France-KLM μας δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνουμε περισσότερο τους παγκόσμιους προορισμούς μας καθώς πλέον διαθέτουμε δίκτυο 321 προορισμών – το μεγαλύτερο από κάθε άλλο αερομεταφορέα της Μέσης Ανατολής. Ακόμη, η συμφωνία αυτή ανοίγει πολλές αγορές για τους πελάτες μας στην Ευρώπη και ενδυναμώνει τη σημασία των στρατηγικών εμπορικών συνεργασιών, που είναι βασικός καταλύτης για τη δυναμική ανάπτυξη του δικτύου μας”.

Ο κ. Hogan συνέχισε: “Οι συνεργασίες αποτελούν μία βασική πηγή αύξησης των εσόδων μας, καθώς διευρύνουν το δίκτυο και τοποθετούν το όνομά μας μπροστά σε εκατομμύρια νέους πελάτες. Μέχρι σήμερα οι συμφωνίες κοινού κωδικού συμβάλλουν κατά 18% στα έσοδα μας και θα συνεισφέρουν σημαντικά στη βιώσιμη κερδοφορία μας για το 2012 αλλά και στο μέλλον”.

Οι νέοι στρατηγικοί εταίροι θα συνεργαστούν για την ενσωμάτωση των προγραμμάτων τακτικών επιβατών, που περιλαμβάνει άμεσα και αμοιβαία προνόμια για 1,5 εκατ. επιβάτες του βραβευμένου προγράμματος προνομίων τακτικών επιβατών της Etihad Airways, Etihad Guest και του αντίστοιχου προγράμματος τακτικών επιβατών της Air France-KLM, Flying Blue, για 21 εκατ. τακτικούς επιβάτες.

Άλλες προοπτικές συνεργασίας περιλαμβάνουν κοινό ανεφοδιασμό, συντήρηση και συνεργασία επισκευών, καθώς οι δύο αερομεταφορείς έχουν εντοπίσει μειώσεις κόστους και επιθυμούν να επωφεληθούν από οικονομίες κλίμακας, όπως ήδη υλοποιεί η Etihad Airways με άλλους στρατηγικούς της συνεργάτες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024